Καβούρι: Στα χέρια της Αστυνομίας υψηλόβαθμο στέλεχος της ρωσικής μαφίας
Υψηλόβαθμο στέλεχος της ρωσικής μαφίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης των ισπανικών Αρχών, συνέλαβαν στο Καβούρι στελέχη της ασφάλειας.

Όπως εξακριβώθηκε τα τελευταία χρόνια διέμενε μόνιμα στη Βάρκιζα και χρησιμοποιούσε διαφορετικά στοιχεία, είτε ως Ρώσος είτε ως Γεωργιανός, με ηλικία 36, 37, ή 39 ετών.Σύμφωνα με το newpost.gr, πρόκειται για έναν Γεωργιανό, πολύ ψηλά στη ιεραρχία της ρωσικής μαφίας και το 2004 του είχε απονεμηθεί ο τιμητικός τίτλος, V Vor Zakone, δηλαδή «κλέφτης του νόμου» .

Είναι αρχηγός εγκληματικών ομάδων που δρούσαν σε Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Κύπρο και Ελλάδα. Κατηγορείται για τα αδικήματα της συγκρότησης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της παράνομης κατοχής όπλων, της πλαστογραφίας, της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων προερχόμενων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της σύλληψής του αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή και έδωσε στους αστυνομικούς διαβατήριο με διαφορετικά στοιχεία από τα αληθινά. Η ταυτοποίησή του επιτεύχθηκε μετά από επικοινωνία των ελληνικών Αρχών με αντίστοιχες υπηρεσίες του εξωτερικού.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣ

Συνελήφθη, την 5-8-2020 στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των Ισπανικών Αρχών, για τα αδικήματα της συγκρότησης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της παράνομης κατοχής όπλων, της πλαστογραφίας, της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων προερχόμενων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ειδικότερα, ύστερα από διερεύνηση πληροφοριών εντοπίσθηκε ο ανωτέρω τις πρωινές ώρες της 4-8-2020 στο Καβούρι Αττικής, δηλώνοντας ψευδώς υπήκοος διαφορετικής χώρας, επιδεικνύοντας σχετικό διαβατήριο και συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Εν συνεχεία, έπειτα από συνεργασία της ανωτέρω Υπηρεσίας με ομόλογες Υπηρεσίες του εξωτερικού και την αποστολή σχετικής αλληλογραφίας, επιτεύχθηκε η ταυτοποίησή του ως διωκόμενου με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης .

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε κατά σειρά στους αρμόδιους Εισαγγελείς

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.