Κόλαση φωτιάς στο Λαύριο – Σε κίνδυνο ο Εθνικός Δρυμός Σουνίου – Εκκενώθηκαν σπίτια (VIDEO)




Η φωτιά ξεκίνησε από έκταση που ανήκει στην Ελληνικό Βιομηχανία ‘Οπλων και λόγω των ισχυρών ανέμων οι φλόγες επεκτάθηκαν στο δάσος. Στο σημείο επιχειρούν 49 πυροσβέστες με 19 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 αεροπλάνα και 4 ελικόπτερα, ενώ τον συντονισμό έχει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά παρουσιάζει καλύτερη εικόνα χωρίς ενιαίο μέτωπο, αλλά με πολλές διάσπαρτες εστίες, με τις προσπάθειες των δυνάμεων κατάσβεσης να επικεντρώνεται στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου.

Με εντολή Χαρδαλιά και του Αρχηγού ΠΣ Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, στην περιοχή έχει μεταβεί και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για την άμεση διερεύνηση των αιτιών της δασικής πυρκαγιάς.

Προληπτικά εκκενώθηκαν οι οικισμοί της Αγριλέζας, της Καμάριζας, του Αγίου Γερασίμου και του Σουνίου. Σύμφωνα με το protothema.gr, λίγο πριν από τις δύο το μεσημέρι αποφασίσθηκε η εκκένωση της κατασκήνωσης «Ξένοιαστο Μελίσσι», που βρίσκεται στην περιοχή Πούντα Ζέζα. Ειδικότερα, με μέριμνα των υπευθύνων της κατασκήνωσης, τα παιδιά οδηγήθηκαν στην πλευρά της θάλασσας, όπου και παραμένουν συγκεντρωμένα και εκεί δεν διατρέχουν κίνδυνο.



Δείτε τα βίντεο που δημοσίευσε στο facebook ο αστυνομικός συντάκτης του Star, Βάϊος Σύρρος:

Με εντολή του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη ο μηχανισμός της Περιφέρειας τέθηκε σε πλήρη κινητοποίηση.
Στην επιχείρηση κατάσβεσης λαμβάνουν μέρος εργαζόμενοι της Περιφέρειας Αττικής με 8 υδροφόρες καθώς και 2 χωματουργικά μηχανήματα.
Το συντονισμό της ομάδας Πολιτικής Προστασίας έχει ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Κόκκαλης, ενώ επιτόπου βρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Α. Αυγερινός, ο συντονιστής της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής Ν. Σταθόπουλος, καθώς και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γ. Σμέρος.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής με αφορμή την πυρκαγιά τόνισε τα εξής:
«Ο μηχανισμός της Περιφέρειας Αττικής από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πυρκαγιάς βρέθηκε στο σημείο των επιχειρήσεων. Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική, την Αστυνομία, τον Δήμο Λαυρεωτικής και με το συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με συντονισμένες ενέργειες συμβάλλουμε στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς.

Θέλω να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους και τα στελέχη της Περιφέρειας για την άμεση ανταπόκριση τους. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τον καλύτερο συντονισμό. Όλοι μαζί στέλνουμε μήνυμα ότι σε έκτακτες καταστάσεις θα είμαστε στο πλευρό των πολιτών, έχοντας ως ύψιστη προτεραιότητα την προστασίας της ζωής και της περιουσίας τους».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.