Laptop και Τablet σε όλους τους μαθητές




(Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Αγίου Δημητρίου)

Μετά το κλείσιμο των σχολείων λόγω της πανδημίας το υπουργείο Παιδείας οργάνωσε την ασύγχρονη και συγχρονισμένη εκπαίδευση απο το σπίτι για όλους τους μαθητές και των τριών βαθμίδων, χωρίς όμως να προσφέρει τα απαραίτητα εργαλεία για την υλοποίησή της, όπως ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Σήμερα το υπουργείο ζητάει από τους Διευθυντές των σχολείων να του υποδείξουν ποιοί μαθητές έχουν και ποιοί όχι την ανάγκη χορηγήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών χωρίς να σκέφτονται ότι αυτό είναι απαραίτητο εργαλείο, όπως τα βιβλία που χορηγούνται δωρεάν στην έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Με ποιά κριτήρια λοιπόν θα δοθούν ηλεκτρονικοί υπολογιστές σε ένα μέρος μαθητών και όχι σε όλους ανεξαρτήτως όταν μιλάμε για ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ;;;;;

Με αφορμή την εγκύκλιο που έχει σταλεί σε όλες τις διευθύνσεις των σχολείων για τη χορήγηση Τablet και Laptop στους μαθητές λαμβάνοντας υπόψη κάποια κριτήρια ,θα θέλαμε να προβάλουμε τις αδιαπραγμάτευτες θέσεις του γονεϊκού κινήματος του Δήμου μας και πιστεύω στο σύνολο του.



Υπερασπιζόμενοι το πολύτιμο αγαθό της δωρεάν δημόσιας υποχρεωτικής εκπαίδευσης και λαμβάνοντας υπόψη την κρίσιμη κατάσταση που περνά η χώρα μας και την δύσκολη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζει η Ελληνική οικογενεια,εμείς οι γονείς κάνουμε σαφές προς το Υπουργείο Παιδείας ότι η μόνη και απoδεκτή λύση είναι η διάθεση και η διανομή δωρεάν Tablet και Laptop στο σύνολο των μαθητών και των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Η δωρεάν δημόσια εκπαίδευση παρέχεται ισότιμα προς όλους τους μαθητές και για όλες τις βαθμίδες. Είμαστε αντίθετοι σε κάθε στιγματισμό μαθητών και γονιών και διεκδικούμε ίση μεταχείριση προς όλους.

Αυτονόητο είναι για εμάς και έχοντας εμπιστοσύνη στην υπεύθυνη στάση των Γονιών και των Μαθητών ότι οι συσκευές και τα μέσα που θα διανείμει το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν από τους μαθητές μόνο για τους εκπαιδευτικούς σκοπούς για τους οποίους τους χορηγηθηκαν και όχι για οποιονδήποτε άλλο λόγο .Τα προγράμματα και οι δικτυακές σελίδες που θα μπορούν να χρησιμοποιούν και να εισρέρχονται οι μαθητές θα διασφαλιστούν από τις πλατφόρμες που έχει στην διάθεση του το Υπουργείο Παιδείας.
Το γονεϊκό κίνημα δεν μπορεί να λάβει υπόψη τον κάθε μαθητή σαν μονάδα αλλά το σύνολο των μαθητών και να διεκδικήσει όλοι οι μαθητές να έχουν την ίδια μεταχείριση και τα ίδια μέσα σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση.
Laptop και Τablet σε όλους τους μαθητές.
Για το ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Αγίου Δημητρίου

Με εκτίμηση,
Η Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Παληγιάννη Ειρήνη-Αργυρώ Παπαγεωργίου Στυλιανός

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.