Ανδρέας Κονδύλης: Ας φωνάξουμε από μακριά το «Χριστός Ανέστη» στους γείτονές μας




Το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό… Το έχουμε καταλάβει όλοι, όπως έχουμε καταλάβει επίσης ότι τα αυστηρά μέτρα που έλαβε η χώρα μας για την πανδημία την έχουν αναδείξει ως θετικό παράδειγμα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Τα διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν για το πόσο ταχύτατα κινήθηκε η Ελλάδα σε σύγκριση με άλλες χώρες και για το πόσο νηφάλια και στωικά οι «απείθαρχοι» Έλληνες τηρούν τα μέτρα.

Το φετινό Πάσχα θα είναι αλλιώς… Χωρίς χαρμόσυνες καμπάνες, με λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών. Θα ζήσουμε τον Επιτάφιο και την Ανάσταση από τις οθόνες. Γιατί έτσι πρέπει να γίνει, αν θέλουμε του χρόνου υγιείς και ασφαλείς να έχουμε ένα Πάσχα όπως πριν.

Κάποιοι από σας ζήτησαν να μεριμνήσουμε, ώστε να μοιραστεί το Άγιο Φως στην πόλη μας, όπως είχαν ανακοινώσει ότι θα έπρατταν κάποιοι άλλοι Δήμοι. Το εξετάσαμε, αλλά το αποκλείσαμε για λόγους ασφαλείας και τελικά δικαιωθήκαμε, καθώς η Πολιτική Προστασία απαγόρευσε πανελλαδικά τέτοιες ενέργειες, μια και κατά τη μετακίνηση του Αγίου Φωτός στους δήμους ήταν υπαρκτός ο κίνδυνος διασποράς του ιού.

«Δεν υπάρχει διάκριση στις προσπάθειες Πολιτείας και Εκκλησίας, αλλά πρέπει όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε από κοινού αυτήν την πανδημία, για να σωθεί ο άνθρωπος», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. Γι’ αυτό και παρακαλώ θερμά όσους σκέφτονται να συγκεντρωθούν έξω από τους κλειστούς ιερούς ναούς το Μεγάλο Σάββατο, να μην το κάνουν. Εμείς φροντίσαμε, σε συνεννόηση με τις ενορίες του Αλίμου, να μεταδοθούν διαδικτυακά όλες οι Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος, μέσα από εκκλησίες της πόλης μας. Κάθε μέρα κι από έναν διαφορετικό ναό, με πλήρη τηλεοπτική κάλυψη.



Το φετινό Πάσχα θα είναι ξεχωριστό! Ας βγούμε όλοι την ώρα της Ανάστασης στο μπαλκόνι με το κεράκι μας αναμμένο και ας φωνάξουμε από μακριά το «Χριστός Ανέστη» στους γείτονές μας. Σκεφτείτε το…

Ανδρέας Κονδύλης – Δήμαρχος Αλίμου

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Ανδρέας Κονδύλης: Ας φωνάξουμε από μακριά το «Χριστός Ανέστη» στους γείτονές μας

  • 11/04/2020 at 4:39 μμ
    Permalink

    θα χτυπανε καμπανες κ κονδυλη σε ολες τις εκκλησιες αποκλειεται να υπαρχει ανασταση χωρις καμπανες

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.