Ο δήμαρχος είδε Φως και βγήκε




Χωρίς καν να ρωτήσει την Πολιτική Προστασία, ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης αποφάσισε να μεταφέρει Αγιο Φως στους δημότες του. Η πρωτοβουλία απαγορεύτηκε, τώρα πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ότι η πίστη τους διώκεται, ενώ ο καλός δήμαρχος δύναται να λέει ότι προσπάθησε, αλλά βρήκε τείχος…

Πηγή: Protagon.gr/Κώστας Γιαννακίδης

Ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης παρουσίασε πολύ ωραία την πρωτοβουλία του στο Facebook. «Το Αναστάσιμο Φως στο Σπίτι σας!». Το διαβάζεις, αλλά μέσα σου το ακούς από μία χαρούμενη, γυναικεία και ελαφρώς τσιριχτή φωνή τηλεμάρκετινγκ. Και συνεχίζει ο δήμαρχος: «Το Μεγάλο Σάββατο με απόλυτο σεβασμό θα μεταφέρω το αναστάσιμο Φως από το αεροδρόμιο στις εκκλησίες της πόλης μας».

Σωστά, καλά κάνει και διευκρινίζει ότι ο σεβασμός που θα επιδείξει είναι απόλυτος, διότι στη συγκεκριμένη περίπτωση ο σχετικός σεβασμός δεν αρκεί. Επίσης η φράση είναι δηλωτική της προσωπικής ευθύνης και πρωτοβουλίας που αναλαμβάνει ο άνδρας. Θα είναι ΑΥΤΟΣ που θα φέρει το αναστάσιμο Φως στους δημότες του, ας πούμε ένας Προμηθέας της πίστης μας. Ωραίο σχέδιο, αλλά βγήκε ο Χαρδαλιάς και το χάλασε.



Οι δημότες του Ελληνικού και της Αργυρούπολης θα άφηναν στις εισόδους των σπιτιών τους μεταλλικά φαναράκια, εντός των οποίων δημοτικοί υπάλληλοι θα μεταλαμπάδευαν το Αγιο Φως, η αφή του οποίου γίνεται, ως γνωστόν, θαυματουργά, αποκλειστικά για τους Ελληνες και όσους ποιμαίνονται από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Η ιδέα του δημάρχου είχε αγνές προθέσεις. Και επειδή στη χώρα μας το καλό παράδειγμα μεταδίδεται με την ταχύτητα του κορονοϊού, άρχισαν να εκδηλώνονται αντίστοιχες πρωτοβουλίες και από άλλες περιοχές της πατρίδας μας. Το Ναύπλιο αποφάσισε να δώσει και αυτό Φως στους πολίτες του. Oπως και οι Σέρρες. Παράλληλα σε διάφορα δημαρχεία άρχισαν τα τηλεφωνήματα από πιστούς που ρωτούσαν αν και ο δικός τους δήμαρχος σκόπευε να μεταφέρει Αγιο Φως, πάντα με τον απόλυτο σεβασμό που θα επιδείκνυε ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Ειδικά στη Γλυφάδα, τους έζωσαν τα φίδια. Θα είχαν Φως στο Ελληνικό και όχι στα μέρη τους; Είναι λογικό να υποθέσουμε ότι αν ο δήμαρχος Γλυφάδας δεν πήγαινε στο αεροδρόμιο να φέρει Φως, κάποιοι από τους δημότες θα αποφάσιζαν να πεταχτούν μέχρι δίπλα, στο Ελληνικό, για να το προμηθευτούν μόνοι τους.

Και γιατί να πήγαιναν μόνο από τη Γλυφάδα; Θα πήγαιναν και από τον Άλιμο. Και ο Βύρωνας δίπλα στην Αργυρούπολη είναι. Και εδώ που τα λέμε, αυτές τις ημέρες, χωρίς κίνηση, όλα δίπλα είναι. Αν φύγεις από Κηφισιά και το πατήσεις λίγο, σε μισή ώρα έχεις ανάψει το φαναράκι σου στο Ελληνικό. Πάνω που τελειώσαμε με το debate για τη Θεία Κοινωνία, θα αρχίσαμε να συζητάμε για το αν ο ιός μεταδίδεται όταν μεταφέρεις το Αγιο Φως. Τον Αρχιεπίσκοπο δεν τον λυπάται κανείς;

Η πρωτοβουλία του δημάρχου Ελληνικού-Αργυρόπουλης έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους δημότες του. Χιλιάδες likes, ενθουσιώδη σχόλια και κοινοποιήσεις για να φτάσει παντού το χαρμόσυνο μήνυμα. Τώρα άρχισαν να γράφονται σχόλια για αυτούς «που θέλουν να καταργήσουν το Πάσχα», για «το σχέδιο του οικουμενισμού με την κατάργηση γιορτών» και, φυσικά, για τους εχθρούς της πίστης μας.

Η επιπολαιότητα, για να το πω κομψά, του δημάρχου έκανε αρκετούς συμπατριώτες μας να πιστεύουν ότι η πίστη τους διώκεται, επιβαρύνοντας τη δυσφορία που, ούτως ή άλλως, αισθάνονται λόγω καραντίνας και περιορισμών στην άσκηση της θρησκευτικής λατρείας. Και όλο αυτό επειδή ο δήμαρχος δεν σήκωσε πρώτα το τηλέφωνο για να κάνει μία ερώτηση στην Πολιτική Προστασία. Και ο λόγος που δεν το έκανε, είναι επειδή, προφανώς, γνώριζε την απάντηση.

Τώρα μπορεί να παριστάνει και τον παραπονούμενο. Αυτός προσπάθησε να φωτίσει τις ψυχές των δημοτών του, πλην όμως προσέκρουσε πάνω στα μέτρα, τα οποία φυσικά και σέβεται. Προλαβαίνει, πάντως, να κάνει ο ίδιος μία συμβολική αναπαράσταση της Σταύρωσης.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.