Ακόμη περιμένουν τον ψυχολόγο στο 3ο γυμνάσιο Αργυρούπολης
Ανοιχτή επιστολή του δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτου, στον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου:

Κύριε Υπουργέ,

Είμαι βέβαιος ότι όπως κι εγώ έτσι κι εσείς θα έχετε συγκλονιστεί από την αυτοκτονία του μαθητή σε σχολείο μας το περασμένο καλοκαίρι αλλά και τη νέα απόπειρα μαθητή στο ίδιο σχολείο που ευτυχώς δεν είχε την ίδια κατάληξη. Είμαι βέβαιος επίσης ότι δεν είμαι αυτός που θα κάνει τόσο σε εσάς όσο και στους υφισταμένους σας μαθήματα ευαισθησίας για τα παιδιά μας. Δεν τα χρειάζεστε, είμαι βέβαιος ότι την έχετε.

Όμως απορώ πότε επιτέλους τόσο εσείς όσο και οι υφιστάμενοί σας θα ασχοληθείτε σοβαρά με το θέμα του σχολικού εκφοβισμού, μέσα στα σχολεία μας , με συγκεκριμένα έργα και όχι με λόγια συμπάθειας.Η απόγνωση των παιδιών μας και η κραυγή αγωνίας τους μετά από 4 μήνες απραξίας εκφράστηκε εχθές με την δίκαιη κατάληψη του σχολείου τους.

Μόλις τότε φιλοτιμήθηκε ο υφιστάμενός σας Διευθυντής Β’θάθμιας εκπαίδευσης Δ’ Αθήνας κ. Α. Βαρελάς, να εμφανιστεί στο σχολείο και να δηλώσει ότι θα βάλει ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό στο συγκεκριμένο σχολείο, κατά το δίκαιο αίτημα των παιδιών.

Αλήθεια 4 μήνες τι περίμενε ο κ. Βαρελάς και δεν τοποθέτησε ψυχολόγο σε ένα ήδη αναστατωμένο σχολείο; Να έχουμε και 3ο κρούσμα;

Την ίδια στιγμή με την υπ’αρ. Πρωτ. Επιστολή 20464/19-11-2018 του ο κ. Βαρελάς απάντησε αρνητικά στο να προσέλθει σε συνάντηση μαζί μου, με τους Διευθυντές των σχολείων και την Επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης προκειμένου να συζητήσουμε όλοι μαζί τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε τα παιδιά μας.

Ο υφιστάμενός σας μάλιστα πήγε κι ένα βήμα παρακάτω απαγορεύοντας τηλεφωνικά , όπως με ενημέρωσε Διευθυντής σχολείου εγγράφως, να προσέλθουν στην συνάντηση και οι Διευθυντές των σχολείων.

Αν είναι δυνατόν όταν ο κόσμος καίγεται να υπονομεύεται μια συνάντηση που στόχο έχει την καταγραφή όλων όσων συμβαίνουν και να βρούμε τρόπους καταπολέμησή τους (επισυνάπτω σχετικά έγγραφα).Ευτυχώς η πλειοψηφία των Διευθυντών προσήλθε στην συζήτηση όπου άκουσα με βαθύ προβληματισμό τα όσα τους απασχολούν.

Εφόσον κύριε Υπουργέ, ξεπεράσουμε την μικροπολιτική του υφισταμένου σας που προσπαθεί να δημιουργήσει ένταση με τον Δήμο, ο οποίος είναι ο μόνος ουσιαστικά που μέσω του Κέντρου Πρόληψης έχει οργανωμένα προγράμματα ενημέρωσης μαθητών του, γονιών και εκπαιδευτικών σας καλώ άμεσα σε συνάντηση μαζί με την Ένωση Γονέων της πόλης μας προκειμένου να συζητήσουμε όσα θλιβερά έχουν συμβεί μέχρι σήμερα στα σχολεία μας και τι πρόκειται να πράξουμε όλοι μαζί.

Αν και ο υφιστάμενός σας στην επιστολή του δηλώνει ότι είμαστε αναρμόδιοι (ως Δήμος ) για την εύρυθμη παιδαγωγική λειτουργία των σχολείων, ρόλο που ουδέποτε επιδιώξαμε να έχουμε άλλωστε, καθιστώ υπεύθυνο τόσο τον ίδιο όσο κι εσάς στο εξής για οτιδήποτε συμβεί σ΄αυτό το σχολείο ή άλλο της περιοχής αν δεν λάβετε τα κατάλληλα επιστημονικά μέτρα εφόσον εσείς είστε οι αρμόδιοι.

Σας δηλώνω κατηγορηματικά ότι τόσο η Δημοτική Αρχή, το Δημοτικό Συμβούλιο και οι γονείς της πόλης που για τον υφιστάμενό σας δεν έχουμε ρόλο στα σχολεία, δεν θα ανεχτούμε καμία δικαιολογία και καμία άλλη αδράνεια και δικαιολογία αυτών που έχουν την ευθύνη των σχολείων πραγματικά.Όμως τα σχολεία είναι δικά μας και η αγωνία για το μέλλον και την ζωή των παιδιών μας τεράστια και με αυτό δεν θα παίξει κανείς.

Εν αναμονή της επίσημης συνάντησης, που ελπίζω αυτή την φορά να γίνει, περιμένω τον ψυχολόγο και τον κοινωνικό λειτουργό όχι μόνο στο συγκεκριμένο Γυμνάσιο τις επόμενες ημέρες όπως δεσμεύτηκε στα παιδιά ο κ. Βαρελάς, αλλά και σε όλα τα Γυμνάσια – Λύκεια της περιοχής.

Καμία ανοχή στον Ενδοσχολικό Εκφοβισμό, καμία ανοχή στους γραφειοκράτες καρεκλοκένταυρους που προσπαθούν να μας κρατήσουν έξω από τα σχολεία ώστε να μην γνωρίζουμε πραγματικά τι συμβαίνει παρά μόνο όταν συμβεί το κακό στα παιδιά μας.

Αναμένοντας την θετική απάντησή σας, σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Ακόμη περιμένουν τον ψυχολόγο στο 3ο γυμνάσιο Αργυρούπολης

  • 26/11/2018 at 10:00 πμ
    Permalink

    Καλημέρα σας……
    έχουν ήδη περάσει μερικά χρόνια ,από την βίαια αποχώρηση αυτού του έρμου κόσμου που έτυχε να ζήσει ο Φοιτητής στην Γεωργική Σχολή Ιωαννίνων ο συγχωρεμένος Βαγγέλης Γιακουμάκης. Και τότε και από πιό πρίν,ήμουν και είμαι υποστηρικτής της ένταξης και ύπαρξης σε κάθε ένα σχολείο,ψυχολόγου – παιδοψυχολόγου,που η ύπαρξή του θα έχει καταλυτικό και προληπτικό ρόλο.Έχοντας παρακολουθήσει και επί σειρά ετών τις σχολές γονέων (τις οποίες και αυτές σταμάτησαν),έλεγα και είχα ζητήσει και από την πανελλήνια συνεδρία του θεσμού αυτού,που είχε γίνει στο Ξενοδοχείο “Χανρδής” ,την ανάγκη να το κάνουν πράξη αυτό.Διότι μέσα σε μία κοινωνία τέτοιας εμβέλειας ,θεωρώ πως είναι απαραίτητη η ύπαρξη αυτής της διττής παρουσίας εντός των σχολείων.Ως ….ένας “πολύς” σύμβουλος του υπουργείου παιδείας,…είχε την φαεινή ιδέα να μου απαντήσει εκ της θέσεώς του,ότι δεν μπορούν να “ΜΑΣ” βρίσκουν δουλειά (ως ψυχολόγων)…..[ εννοώντας ότι ,εγώ,ώς υποφαινόμενος,έθιξα το θέμα, ως άνεργος και ως αναζητών εργασία!!!!…..Δεν του πέρασε κάν απ’ τον νού ότι ήμουν παρών εκεί και παρακολουθούσα το συνέδριο…..ΩΣ ΓΟΝΕΑΣ!!! Ειλικρινά λυπάμαι για την κατάντια της πατρίδας μου, που κατά τ΄αλλα τοποθετεί ενίοτε….συμβούλους ηλικίας 30+ που έχουν τέτοιες απόψεις σε τέτοια ζητήματα,όπως ο τότε κύριος και αμοίβονται όπως τους αμοίβουν ,αλλά και το γεγονός οτι ολόκληρη πολιτεία, δεν παίρνει χαμπάρι από το τι κάνουν τόσα άλλα ευρωπαϊκά ή μή κράτη, γι αυτό το πρόβλημα.Μεγάλωσα και θυμάμαι,ότι την 10ετία του 70 στο ACS που ήταν κοντά στο Ολυμπιακό Στάδιο, ήδη είχαν ψυχολόγο εντός σχολείου που παρακολουθούσε όλα τα παιδιά και το όποιο πρόβλημα προέκυπτε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της.Εμείς εδώ, κοντεύουν 40 χρόνια από τότε,και τιποτα δεν δείχνει να χαμπαριάζουμε ακόμα.Θα πώ πως είναι ντροπή!…..Αδιαφορία και τέλος τέλος……να πως φαίνεται,οτι μας “απασχολούν” μόνο ότι μπορεί να αποτελεί “ιδιοτελή” σκοπό και όχι κοινωνικό επί της ουσίας.Ντρέπομαι για την ποιότητα των ιθυνόντων.

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.