Η μετάβαση από το ασφαλές περιβάλλον του Δημοτικού στο άγνωστο τοπίο του Γυμνασίου αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά ορόσημα στην ψυχοκοινωνική και σχολική εξέλιξη κάθε παιδιού, αλλά και μια περίοδο έντονου προβληματισμού για ολόκληρη την οικογένεια.
Αντιλαμβανόμενη την κρισιμότητα αυτής της κομβικής περιόδου, η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας Αλίμου, σε συνεργασία με την Εταιρία Ψυχοκοινωνικών Παρεμβάσεων ΑμΚΕ «Αγκαλιά», διοργανώνει μια ανοιχτή ενημερωτική συνάντηση-συζήτηση με τίτλο «Πρώτα βήματα στο Γυμνάσιο». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2026, στις 18:00, στο 5ο Γυμνάσιο Αλίμου (Αμμοχώστου 38).
Η δράση αυτή αποτελεί το επιστέγασμα ενός ολοκληρωμένου προγράμματος μετάβασης. Ειδικοί ψυχολόγοι που συμμετέχουν στις Σχολές Γονέων πραγματοποίησαν ήδη καθ’ όλη τη διάρκεια της προηγούμενης περιόδου στοχευμένες συζητήσεις με τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης σε όλα τα Δημοτικά σχολεία του Δήμου Αλίμου, οι οποίες ολοκληρώθηκαν στις 5 Ιουνίου.
Τώρα, η σκυτάλη περνά στους γονείς. Μέσα από τη συζήτηση με τους ειδικούς επιστήμονες, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αναλύσουν:
- Τι αλλάζει στο Γυμνάσιο σε πρακτικό αλλά και σε βαθύ συναισθηματικό επίπεδο.
- Ποιες είναι οι σημαντικότερες προκλήσεις και οι συνηθέστερες ανησυχίες που αντιμετωπίζουν οι μαθητές.
- Πρακτικούς τρόπους και εργαλεία με τα οποία οι γονείς μπορούν να στηρίξουν αποτελεσματικά τα παιδιά τους σε αυτή τη νέα αρχή.

notia team
Ο συγγραφέας δεν έχει συμπληρώσει ακόμη το βιογραφικό του.
Δείτε όλα τα άρθρα από notia team