Eλληνικό-Αργυρούπολη: Γεύσεις και ουσία! (VIDEO)




Η Γιορτή Γεύσης & Παράδοσης «Παραγωγήν» έκθεση παραδοσιακών προϊόντων, έδωσε την ευκαιρία σε όσους την επισκέφθηκαν να γνωρίσουν όσα η Γη Παράγει, και πραγματοποιήθηκε από Παρασκευή 10 έως Κυριακή 12 Μαρτίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού υπό την αιγίδα του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Αγαπημένες γεύσεις απ’ όλη την Ελλάδα παρουσιάστηκαν και ήταν διαθέσιμες σε όσους μας επισκέφθηκαν και ήθελαν να γεμίσουν με παράδοση και υγεία το τραπέζι τους.

Αγνά τυροκομικά Κρήτης από «Τα καλά κεφάλια της Κρήτης»
Παραδοσιακή «Σφακιανόπιτα», από τα Χανιά
Κρασί ΝΕΜΕΑΣ από την «Οικογένεια Μπούφα»
Μέλι, βασιλικό πολτό, γύρη και προϊόντα μελιού με υπερτροφές από την «Αλάδανο» και το μοναδικό Πήλιο
Προϊόντα μικρών παραγωγών από τη μια άκρη της Ελλάδας ως την άλλη, παρουσίασε η ΚΟΙΝΣΕΠ Ανέλιξις, ελαιόλαδο, φυστικοβούτυρο, ρύζι, ζυμαρικά Ζέας
Σπιτικά γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες, μοναδικά λικέρ από τη Natura Nisyriana. Η ίδια εταιρία παρουσίασε προϊόντα υγείας και ομορφιάς για τα οποία κατέχει παγκόσμια πατέντα
Ελαιόλαδο, τραχανά, μέλι, χυλοπίτες, κρασί και ό,τι άλλο παράγουν από «Το Κελάρι της Μονής» στο Τρίκορφο Φωκίδος
Ρεβίθια, βιολογικό αλεύρι, ρεβυθάλευρο και ρίγανη από τη «Θετταλών Γαία»
Παραδοσιακό χειροποίητο σουβλάκι από ελληνικά κρέατα, το πρώτο που έφερε στην Αθήνα ο «Ερωτόκριτος» με ιστορία από το 1965
Η γνωριμία μας με τους παραγωγούς και τα προϊόντα τους ήταν εμπειρία. Είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε πολλά γύρω από τον τόπο τους, τον τρόπο που παράγουν τα προϊόντα τους και τις συνθήκες της δουλειάς τους σήμερα.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, ο οποίος χαιρέτισε την εκδήλωση, ο κ. Φώτης Ιασωνίδης Αντ/ρχος Πολιτισμού, η κα Ειρήνη Στελλάκη Αντ/ρχος Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής, ο κ. Κων/νος Μηνόπουλος Εντεταλμένος Παιδικών Σταθμών, ο κ. Περικλής Παπαδημητρίου Αντ/δρος Δημ. Συμβ. Κοινότητας Ελληνικού και Μέλος της Πολιτιστικής Επιτροπής, η κα Χρύσα Λενούδια Μέλος Πολιτιστικής Επιτροπής, ο κ. Βασίλης Κρητικός Αντ/ρχος Περιβάλλοντος, επιστήμονες, επαγγελματίες και λάτρεις της παράδοσης και του πολιτισμού.

Κεντρικός ομιλητής την ημέρα των εγκαινίων ήταν ο Καθηγητής Δερματολογίας – Νομικός, Πρόεδρος της Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, κ. Κωνσταντίνος Κουσκούκης, με θέμα «Η συμβολή της Ιαματικής Ιατρικής στη θεραπεία, διατήρηση και πρόληψη της υγείας».

Το πλούσιο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της διοργάνωσης συνεχίστηκε τις επόμενες ημέρες με τις ομιλίες του κ. Χρήστου Θανάσαινα, Κλινικού Διατροφολόγου, Βιοπαθολόγου με θέμα «Η σύγχρονη μάστιγα της παχυσαρκίας από την παιδική ηλικία στην εφηβεία και η μετάβαση στην ενήλικο ζωή», του κ. Κωνσταντίνου Μουζάκη, executive chef, μέλος του ΙΕΓ, δ/ντή γαστρονομίας στον όμιλο Unesco, με θέμα «Παρουσίαση του Ινστιτούτου Ελληνικής Παράδοσης και Γαστρονομίας – Τοπικές κουζίνες», των κ.κ. Κώστα Τυρογιάννη Πολ. Μηχ. ΕΜΠ, μελισσοκόμου και Άρη Σαρρηγιάννη μελισσοκόμου και ιδιοκτήτη της εταιρείας «Αλάδανο» με θέμα «Μέλι, ο θησαυρός της φύσης».

Το παρόν έδωσαν, μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους και μας μύησαν σε τόπους με παράδοση αιώνων οι:
Σύλλογος Ποντίων Αργυρούπολης,
Σύλλογος Κρητών Ελληνικού,
Σύλλογος Ηπειρωτών Ελληνικού «Το Ζάλογγο»,
Πολιτιστική Ένωση «Βουθρωτό», Ρωμιοσύνης Παράδοση,
Σύλλογος Κρητών Αργυρούπολης
Σύλλογος Ποντίων Σουρμένων

Επίσης, το Σάββατο 11/3 και την Κυριακή 12/3 είχαμε τη χαρά να απολαύσουμε δραματοποιημένο παραμύθι με τη μοναδική Ζωή Νικητάκη στην παράσταση «Ο Σπόρος και ο κυρ Σιμιγδαλένιος παραμυθοταξιδεύουν», μια βιωματική παιδαγωγική παράσταση, που έμεινε αξέχαστη στους μικρούς μας φίλους, αλλά και στους μεγάλους που μας συντρόφευσαν τις μέρες εκείνες.

Ευχαριστούμε το ΙΙΕΚ ΑΛΦΑ, για την ευγενική χορηγία του στα πλαίσια παρουσίασης συνταγών και την παρασκευή πεντανόστιμων κερασμάτων με υλικά από τους παραγωγούς της έκθεσης. Την ομάδα των μαθητών της σχολής συντόνιζαν οι σεφ Παπαδόπουλος Σαράντος και Αγγελώνας Κωνσταντίνος.

Με ιδιαίτερη χαρά, φιλοξενήσαμε το Σωματείο ΑΜΕΑ «ΕΡΜΗΣ» και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς επικοινωνίας Galaxy92 και ENATH TV.

Ευχαριστούμε τους συνεργάτες και όλους τους συντελεστές της Γιορτής «Παραγωγήν».

Η Greek Soil’s Choices είναι πάντα κοντά στον Έλληνα παραγωγό, προβάλλει και στηρίζει τα προϊόντα του και καλλιεργεί πνεύμα με προσανατολισμό τη σωστή, ελληνική διατροφή.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.