Δίκτυο οδών ήπιας κυκλοφορίας στο Κάτω Καλαμάκι




Σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας διαμορφώνεται με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αλίμου, η οδός Θησείου, μεταξύ των οδών Υψηλάντου και Μεγίστης.

Με πρόσφατη απόφαση είχε χαρακτηριστεί σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας και η οδός Αρτέμιδος (από την Λ. Καλαμακίου έως την οδό Μεγίστης) και έτσι θα διαμορφωθεί ένα ενιαίο δίκτυο οδών από όπου θα μπορούν κυρίως οι μαθητές αλλά και οι κάτοικοι της πόλης  να διέρχονται με ασφάλεια για τον προορισμό τους, που είναι τα σχολεία.

Λαμβάνοντας υπόψη το πλάτος της οδού Θησείου, το πλάτος των πεζοδρομίων και προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της παράνομης στάθμευσης πάνω στα πεζοδρόμια, γεγονός το οποίο δυσχεραίνει την ασφαλή διέλευση των μαθητών, η Τεχνική Υπηρεσία εισηγήθηκε την διαπλάτυνση του πεζοδρομίου από τη μία πλευρά του δρόμου με διαμόρφωση χώρων στάθμευσης.

Επί της οδού Θησείου, που αποτελεί βασικό δρόμο από τον οποίο διέρχονται οι μαθητές του 1ου και 4ου Λυκείου Αλίμου,  βρίσκεται και η είσοδος του  « Κάρολος Κουν», του μοναδικού δημοτικού θεάτρου που φιλοξενεί πολλές μαθητικές παραστάσεις.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΑΝΩ ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙ δήλωσαν ότι θα δώσουν λευκή ψήφο γιατί δεν υπάρχει από το δήμο ενιαία αντιμετώπιση της περιοχής.

Ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης, δήλωσε ότι δεν ευσταθεί ο ισχυρισμός, καθώς υπάρχει ενιαία αντιμετώπιση με την οδό Αρτέμιδος, η οποία έχει ήδη χαρακτηριστεί οδός ήπιας κυκλοφορίας, και έτσι πλέον διαμορφώνεται η οδός Αρτέμιδος και η οδός Θησείου σε έναν ενιαίο χώρο ήπιας κυκλοφορίας, με προστασία των σχολείων, των μαθητών, του δημοτικού θεάτρου Καρόλου Κουν και των πολιτών που κυκλοφορούν στο χώρο αυτό.

Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία με είκοσι έξι (26) ψήφους ΥΠΕΡ και τρία (3) ΛΕΥΚΑ (Μπελιά Ελένη, Γιανούτσου-Αρμάου Αλεξάνδρα & Αθανασοπούλου Αμαλία), τη διαμόρφωση,  της Θησείου σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.