Σπήλαια Υμηττού, ένας κρυμμένος αναξιοποίητος θησαυρός (EIKONEΣ)




Ο Υμηττός είναι προστατευμένη περιοχή, τόπος κοινοτικής σημασίας NATURA 2000, με την ονομασία “Υμηττός- Αισθητικό δάσος Καισαριανής- Λίμνη Βουλιαγμένης” και κωδικό (GR3000006).

Τα σπήλαια και σπηλαιοβάραθρα του Υμηττού έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο χαρακτηρισμό του ως τόπου κοινοτικής σημασίας. Είναι διάσπαρτα σε όλο το βουνό με κάποια από αυτά απαράμιλλης ομορφιάς, αλλά τα περισσότερα παραμένουν αναξιοποίητα και άγνωστα στο ευρύ κοινό!

Eίναι ένας ακόμη πολύ σπουδαίος λόγος, για τον οποίο πιστεύουμε ότι ο Υμηττός πρέπει να παραμείνει προστατευμένος από οποιεσδήποτε παρεμβάσεις υπέργειες και υπόγειες!

Eίναι ένας ακόμη λόγος για να προστατευθεί ο Υμηττός από οποιαδήποτε δόμηση, καταπατήσεις και εμπρησμούς και να διασωθεί ό,τι απέμεινε από τον Φυσικό κοινό μας πλούτο. Γι αυτό ζητάμε από την πολιτεία να τον υπερασπιστεί, να τον προστατέψει με ένα αυστηρό θεσμικό πλαίσιο και να αναδείξει τους πολύτιμους θησαυρούς του!

Ευχαριστούμε πολύ το Λουκά Χαπσή, που μας επέτρεψε να χρησιμοποιήσουμε το θαυμάσιο φωτογραφικό υλικό του, για να αναδείξουμε ένας μέρος των κρυμμένων θησαυρών του Υμηττού, ελπίζοντας η πολιτεία να αναγνωρίσει σ’ αυτόν μιά μεγάλη ευκαιρία, που δε θ’ αφήσει να χαθεί…

Mπορείτε να δείτε φωτογραφίες και πληροφορίες για μερικά από αυτά στη ιστοσελίδα μας: http://kipi.gr/?p=8690

Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης(Κι.Π.Η)

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

 

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Σπήλαια Υμηττού, ένας κρυμμένος αναξιοποίητος θησαυρός (EIKONEΣ)

  • 20/12/2016 at 8:10 μμ
    Permalink

    Στην Άνω Γλυφάδα κάτω από τον Προφήτη Ηλία και στο τέρμα της οδού Γεννηματά πρώην Ημητου σε μικρή απόσταση από το σπήλαιο έγινε η δεξαμενή.Πριν από πολλα Χρόνια έριχναν φουρνελα επί μήνες θυμάμαι ενώ γνώριζαν ότι υπήρχε σπήλαιο δίπλα .Τώρα τι ζημιές έχουν γίνει δεν γνωρίζουμε. Ποτέ επί τέλους θα γίνει η αξιοποίηση του το γνωρίζει κανείς?????????????

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.