Όταν η ιδιαιτερότητα γίνεται ψυχική δύναμη (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




tzelepi6

Toν καλύτερό τους εαυτό έδωσαν τα παιδιά του Θουκυδίδειου ΓΣ Αλίμου, στη διοργάνωση EGO – Stargym Festival and Contest Gymnastics For All, που έγινε στο Κλειστό Γυμναστήριο Ζωφριάς, στα Άνω Λιόσια.

Κατατάχθηκαν στις αργυρές ομάδες και κέρδισαν το τιμητικό βραβείο “σεβασμός στη διαφορετικότητα”. Στην ομάδα των 30 αθλητών της Ντέπης Τζελέπη, συμμετείχαν η Ειρήνη Κουρουβάνη, με αναπηρία στα κάτω άκρα και ο Γιάννης Μίχος,  αθλητής του τζούντο με ολική τύφλωση.

Η χορογραφία της Ντέπης Τζελέπη και της Ιουλίας Παλαμάρα, με τίτλο “Παλλόμενες ψυχές στο ίδιο μήκος κύματος“, περιλάμβανε ασκήσεις ενόργανης και ακροβατικής γυμναστικής.

“Είναι ένα άθλημα που καλλιεργεί ο σύλλογος μας με προοπτική να συμμετάσχουμε κάποια στιγμή στο μέλλον και σε πανευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο Mπρούνο Γκράντι πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής θέλει να το κάνει και ολυμπιακό άθλημα” μας είπε η Ντέπη Τζελέπη

“O Nίκος Αλβανός αντιπρόεδρος του Θουκυδίδειου Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αλίμου μας έκανε έκπληξη, ήρθε στο σύλλογό μας πριν ξεκινήσει το πούλμαν για τους αγώνες και μας έφερε νερά  και γλυκά για όλα τα παιδιά. Μας ευχήθηκε καλή επιτυχία και μας μετέφερε τις ευχές του δημάρχου μας Ανδρέα Κονδύλη”

tzelepi1

tzelepi2

tzelepi3

tzelepi4

tzelepi5

Πριν τους αγώνες αναγνώστηκε το κείμενο του Τάκη Τάγκαλου (μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών και γενικός γραμματέας & αντιπρόεδρος του 4ου Λυκείου Αλίμου)

“Παλλόμενες ψυχές στο ίδιο μήκος κύματος  εκπέμπουν συναισθήματα χαράς αλλά και συγκίνησης
καθώς εδώ  συναντώνται διαφορετικοί κόσμοι χωρίς φραγμούς και αντιπαλότητες.
Η μουσική και η κίνηση, σαν τον συνδετικό κρίκο, ενώνει αυτούς τους κόσμους, με κοινό παράγοντα την μοναδικότητα του Ανθρώπου!
Αυτό είναι και το μόνο κοινό που έχουν μεταξύ τους οι άνθρωποι κάθε φυλής και κάθε χρώματος:
την ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ τους. Αυτή οδηγεί στην ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ!
Η πεμπτουσία της προσπάθειας!!! Όταν η ιδιαιτερότητα γίνεται ψυχική δύναμη τότε ξεπερνάει τα εμπόδια που φωλιάζουν στο μυαλό της κάθε στερεότυπης σκέψης!
Όλα τα υπόλοιπα ακολουθούνε. Μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος της τέχνης για να ξεχειλίσει το πάθος προς αυτήν και να δημιουργηθεί το τέλειο, το ανυπέρβλητο!
Την πραγματοποίηση του ονείρου”.

 Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

tournouathouk-410x580 (1)

Για πρώτη φορά στον Άλιμο διοργανώνεται ένα τουρνουά γενικής-ακροβατικής γυμναστικής και μάλιστα με τη συμμετοχή αθλητών ΑμεΑ.

Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει ο Θουκυδίδειος Γυμναστικός Σύλλογος Αλίμου, ο οποίος ευχαριστεί τους γονείς των αθλητριών-αθλητών του συλλόγου για τη στήριξη και την πολύτιμη βοήθειά τους για την πραγματοποίηση αυτού του εγχειρήματος.

Μας περιμένουν όλους την Πέμπτη 16 Ιουνίου στις 7 το βράδυ. Θα συμμετέχουν περίπου 200 παιδιά!!!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.