Νότια Προάστια: Εύποροι Σύριοι κινούν την κτηματαγορά




Κάτι φαίνεται να κινείται το τελευταίο διάστημα στην κτηματαγορά των νοτίων προαστίων. Το real estate δείχνει σημάδια ανάκαμψης και αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο σε μετανάστες από εμπόλεμες περιοχές της Μεσογείου. Ειδικά, εύποροι Σύριοι το τελευταίο χρόνο προχώρησαν σε αγορές ακινήτων αξίας 250.000 και άνω εξασφαλίζοντας παράλληλα visa και άδεια παραμονής στη χώρα.
Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)
 Σε επικοινωνία που είχαμε για το θέμα με τον Κωνσταντίνο Αλεξίου της Αspis Real Estate Γλυφάδας μας εξήγησε πως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στην περιοχή. « Στη αγορά ακινήτων αυτή την περίοδο υπάρχουν πολλές ευκαιρίες.  Οι υποψήφιοι αγοραστές, κυρίως από τη Μέση Ανατολή, Σύριοι αλλά και Λιβανέζοι επιλέγουν την Ελλάδα για διαμονή, διότι είναι κοντά στην πατρίδα τους,  οι κλιματολογικές συνθήκες είναι παρόμοιες και φυσικά  βρίσκουν σπίτια – διαμερίσματα σε πολύ ελκυστικές τιμές»  μας τόνισε ο γνωστός οικονομολόγος –εκτιμητής και συμπλήρωσε:  « Δεν είναι η πρώτη φορά που δουλεύουμε με ξένους.  Παλαιότερα, η αγορά ακινήτων των νοτίων προαστίων είχε προσεγγίσει αρκετούς Ρώσους και Κινέζους».
Τέλος, ο κ. Αλεξίου μας είπε ότι αρκετοί από τους αγοραστές είναι εύποροι καθώς ασχολούνταν πριν από το ξέσπασμα του εμφυλίου πολέμου,  με το εμπόριο, τον τουρισμό αλλά και διάφορες επιστήμες

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.