Γραφείο Εθελοντών από το δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης
Με ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ορίστηκε η 5η Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού. Στα πλαίσια του εορτασμού της ημέρας αυτής, απευθύνουμε χαιρετισμό προς όλους τους Εθελοντές που πλαισιώνουν όλες τις Εθελοντικές Οργανώσεις.Ο Δήμος Αλίμου κέρδισε συνολικά τέσσερα βραβεία στα Best City Awards

Ο εθελοντισμός στο σύγχρονο κοινωνικό περιβάλλον, αποτελεί μια βασική έκφραση των ανθρωπίνων σχέσεων. Σχετίζεται με την ανάγκη των ατόμων να συμμετέχουν και να νιώθουν ότι είναι σημαντικοί για τους συνανθρώπους τους.

Ο εθελοντισμός διαπνέεται από τις αξίες της αλληλεγγύης, της αμοιβαιότητας, του αλτρουισμού της αμοιβαίας εμπιστοσύνης και της ενδυνάμωσης της κοινωνικής συνοχής, στοιχεία τα οποία συμβάλλουν σημαντικά στη ποιότητα της ζωής.

Ο Δήμος μας, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οργάνωσε το Γραφείο Εθελοντών στα πλαίσια μιας διαδικασίας που  η ενεργός συμμετοχή του πολίτη στην επίλυση κοινωνικών προβλημάτων, αποτελεί μια μορφή συμμετοχής στα κοινά, αναπτύσσοντας την εθελοντική του δράση σε διάφορους τομείς.

Τόσο ο Δήμαρχος  Γ. Κωνσταντάτος, όσο και εμείς τα μέλη του Γραφείου Εθελοντών σας καλούμε να πλαισιώσετε την προσπάθεια αυτή, εάν και εσείς πιστεύετε,  ότι ο εθελοντισμός είναι σκέψη και πράξη μαζί, τότε κάντε την αρχή, γίνετε ο πυρήνας της δικής σας αλλαγής και των ανθρώπων γύρω σας.

 Υπεύθυνος  Γραφείου Εθελοντών

              Δημοτικός Σύμβουλος

              Νικοθόδης  Ευάγγελος

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.

( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.