Γραφείο Εθελοντών από το δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης




Με ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ορίστηκε η 5η Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού. Στα πλαίσια του εορτασμού της ημέρας αυτής, απευθύνουμε χαιρετισμό προς όλους τους Εθελοντές που πλαισιώνουν όλες τις Εθελοντικές Οργανώσεις.

Ο εθελοντισμός στο σύγχρονο κοινωνικό περιβάλλον, αποτελεί μια βασική έκφραση των ανθρωπίνων σχέσεων. Σχετίζεται με την ανάγκη των ατόμων να συμμετέχουν και να νιώθουν ότι είναι σημαντικοί για τους συνανθρώπους τους.

Ο εθελοντισμός διαπνέεται από τις αξίες της αλληλεγγύης, της αμοιβαιότητας, του αλτρουισμού της αμοιβαίας εμπιστοσύνης και της ενδυνάμωσης της κοινωνικής συνοχής, στοιχεία τα οποία συμβάλλουν σημαντικά στη ποιότητα της ζωής.

Ο Δήμος μας, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οργάνωσε το Γραφείο Εθελοντών στα πλαίσια μιας διαδικασίας που  η ενεργός συμμετοχή του πολίτη στην επίλυση κοινωνικών προβλημάτων, αποτελεί μια μορφή συμμετοχής στα κοινά, αναπτύσσοντας την εθελοντική του δράση σε διάφορους τομείς.

Τόσο ο Δήμαρχος  Γ. Κωνσταντάτος, όσο και εμείς τα μέλη του Γραφείου Εθελοντών σας καλούμε να πλαισιώσετε την προσπάθεια αυτή, εάν και εσείς πιστεύετε,  ότι ο εθελοντισμός είναι σκέψη και πράξη μαζί, τότε κάντε την αρχή, γίνετε ο πυρήνας της δικής σας αλλαγής και των ανθρώπων γύρω σας.

 Υπεύθυνος  Γραφείου Εθελοντών

              Δημοτικός Σύμβουλος

              Νικοθόδης  Ευάγγελος

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.

( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.