” Δεν κρύβουμε το πρόβλημα, αλλά το αντιμετωπίζουμε και προχωράμε”
Το  Κέντρο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου στο Δημαρχιακό Μέγαρο του Δήμου Ηλιούπολης.
Οι εκπαιδευόμενοι του Κέντρου πρωταγωνίστησαν για πρώτη φορά σε θεατρικό έργο με τίτλο «Ο Φαντασμένος», με 120 συμμετέχοντες.

Συγκεκριμένα 70 εκπαιδευόμενοι, 20 εκπαιδευτές και 30 εθελοντές έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό.
To έργο μέσω του παραμυθιού θίγει την αποδοχή των ελαττωμάτων μας, στη συγκεκριμένη περίπτωση μιας αφύσικα μεγάλης μύτης.

Προσπαθεί να κάνει εύπεπτο ένα εξαιρετικά δύσκολο θέμα: Την αποδοχή οποιασδήποτε αναπηρίας. Το μήνυμα που προσπαθήσαμε να περάσουμε είναι ότι δεν κρύβουμε το πρόβλημα, αλλά το αντιμετωπίζουμε και προχωράμε.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Ηλιούπολης ,Κος Γιαννάκης Χρήστος, ο Πρόεδρος του ΚΑΦΑΔΗΛ ,Κος Παπαδόπουλος Κωστής, η Αντιπρόεδρος του ΚΑΦΑΔΗΛ και εντεταλμένη σύμβουλος εθελοντισμού Κα Κορμά Δήμητρα ,η Κα Κουμβάκη Βάγια , ψυχολόγος πρώιμης παρέμβασης του Κέντρου «Χρυσαλλίδα» του Δήμου Ηλιούπολης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Αγίου Δημητρίου Κα Καντζέλη Ελένη, ο Δημοτικός Σύμβουλος Αγίου Δημητρίου, Κος Χριστοδουλής Κώστας, η Περιφερειακή Σύμβουλος για θέματα αναπηρίας , Κα Τσαβαλιά Βιβή, ο Πρόεδρος της ΠΟΣΓΑΜΕΑ , Κος Λυμβαίος Ιωάννης ,ο Κος Ρουκαϊ Ανέστης , Εκπρόσωπος του γραφείου της Ευρωβουλευτή ,Κα Κούνεβα Κωνσταντίνα, Εκπρόσωπος του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης, Κα Καραμολέγκου, το 2ο και 4ο ΚΑΠΗ Αγίου Δημητρίου, εκπρόσωποι από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και πλήθος κόσμου από γονείς και φίλους του Κέντρου μας.
Ακολούθησε bazaar με χειροποίητες κατασκευές των εκπαιδευομένων μας.

keepea orizontes

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.