Eπίσκεψη στο Δασαρχείο Πεντέλης




Ο Χρήστος Κορτζίδης με τα στελέχη της Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού Αργυρούπολης Τάκη Κοροβέση και Ροδή Γεωργακάκη επισκέφθηκαν στις 4/8/2015 το Δασαρχείο Πεντέλης στην ευθύνη του οποίου ανήκει και η δασική έκταση του Υμηττού.
Το θέμα της συζήτησης με την αναπληρώτρια δασάρχη και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες ήταν η πρόσφατη πυρκαγιά στον Υμηττό που αφορά και το Δήμο μας.
Από τη συζήτηση προέκυψε ότι:
· Έχει γίνει μια κατ’ αρχήν εκτίμηση της έκτασης της καμένης περιοχής σε συνεργασία με την Δ/ση δασών και αναδασώσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.
· Μετά τη σύγκριση παλαιών και νέων αεροφωτογραφιών θα γίνει σύντομα ακριβής εκτίμηση αυτής της έκτασης και το δασαρχείο θα προχωρήσει στο χαρακτηρισμό της ως αναδασωτέας.
· Η ευθύνη για την αναδάσωση αλλά και των αντιδιαβρωτικών, αντιπλημμυρικών έργων ανήκει στην Δ/ση Δασών και Αναδασώσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.
· Η παραπάνω υπηρεσία ήδη προχωρά στη μελέτη αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων με κορμοδέματα με στόχο το έργο να έχει υλοποιηθεί μέχρι το Νοέμβριο του 2015.
· Για το έργο αυτό έχει ήδη εγκριθεί από το Πράσινο Ταμείο ποσό 250.000 €.
Η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού Αργυρούπολης έχει στις προτεραιότητες της την προστασία του Υμηττού και προσπαθεί να συμβάλει σ΄αυτήν τόσο με προτάσεις όσο και με δραστηριότητες.

(Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.