Έκτακτη σύγκλιση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου για την προστασία του βουνού




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Την ανάγκη μετά από χρόνια να συγκληθεί, ως οφείλουμε για το Δημόσιο συμφέρον, Συντονιστικό Τοπικό Όργανο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αποφάσισε ο Δήμαρχος  Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος.

Με θέμα: ” Εκ νέου Συντονισμός ενεργειών προστασίας του βουνού στα όρια του Δήμου μας, λόγω των επαναλαμβανόμενων πυρκαγιών” συγκροτήθηκε την Τετάρτη 12 Αυγούστου το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (ΣΤΟ) προεδρεύοντος του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κρητικού.

Η ανταπόκριση στο κάλεσμα εργασίας μεγάλη και άκρως εποικοδομητική.

Εξήχθησαν πολύτιμα συμπεράσματα, σημειώθηκαν οι παραλείψεις του παρελθόντος, αλλά κυρίως αποφασίστηκαν ενέργειες, που μέσα από την συνεργασία όλων των φορέων, θα έχουν τα μέγιστα αποτελέσματα για την προστασία του βουνού και της περιουσίας των κατοίκων μας.

Συμφωνήθηκε να υιοθετηθεί το τρίπτυχο «ΠΡΟΛΗΨΗ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ», ως το αποτελεσματικότερο μέτρο για να υπερασπιστούμε τους λίγους εναπομείναντες πνεύμονες οξυγόνου και το βουνό μας.

Το συντονιστικό αποτέλεσαν ο Υποδιοικητής του 8ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αντιπύραρχος Αθανάσιος Χατζόπουλος, ο Αναπλ. Υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αργυρούπολης Πέτρος Μπράουνης, ο Αντιπρόεδρος του ΣΠΑΥ Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ο Πρόεδρος της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας Γλυφάδας Στέλιος Θεοδοσόπουλος, εκπρόσωποι της νεοσυσταθείς Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας  της Πόλης μας Μιχάλης Τσικαλάκης και Πόπη Συναίτη, κλιμάκιο του «Ώρα για Δράση» με τους Χάρη Βλασσόπουλο και Τάσο Σταμάτη, ο εντεταλμένος σύμβουλος Χρήστος Κανελλίδης, η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας Κατερίνα Μαλαμά, ο εκπρόσωπος της Τεχνικής Υπηρεσίας Γιώργος Παρούσης, συνεργάτες και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης.

Δεν παρευρέθηκαν παρά ότι προσκλήθηκαν, το αρμόδιο Δασαρχείο και ο εκπρόσωπος της Αντιπολίτευσης του Δήμου που έχει οριστεί.

Όλοι έκριναν αναγκαία την νέα σύγκλιση του (ΣΤΟ) σε σύντομο διάστημα καθώς δεσμεύτηκαν στην υλοποίηση των αποφάσεων και την παροχή τεχνογνωσίας και βοήθειας στην Νεοσυσταθείσα Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασία  του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.