Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού – Αργυρούπολης: Μηνυτήρια αναφορά – έγκληση για την φωτιά




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:
Την Πέμπτη 13 Αυγούστου, οι Χρήστος Κορτζίδης και Τάκης Κοροβέσης κατέθεσαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθήνας, μηνυτήρια αναφορά – έγκληση κατά παντός υπευθύνου για παράνομες πράξεις και παραλείψεις που έλαβαν χώρα πριν και μετά την πυρκαγιά της 17ης Ιουλίου 2015.
Ξεπέρασε πλέον κάθε όριο το θράσος και η υποκρισία της διοίκησης Κωνσταντάτου να εγκαλεί τη διοίκηση Κορτζίδη ως υπεύθυνη για τη μη λειτουργία του συστήματος πυρασφάλειας – πυροπροστασίας κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς της 17ης Ιουλίου 2015.
Η διοίκηση Κωνσταντάτου, κατασκευάζει ενόχους προκειμένου να αποσείσει την ευθύνη της ότι από το Σεπτέμβριο του 2014 που ανέλαβε καθήκοντα μέχρι την ημέρα της μεγάλης πυρκαγιάς, δεν ασχολήθηκε με το σύστημα πυροπροστασίας ως όφειλε, ενώ ήταν βασική της υποχρέωση. Η παράλειψή της αυτή αναγνωρίζεται από την ίδια και σε πρόσφατη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του δήμου.
Η ολιγωρία και η ευθύνη της φαίνεται και από το γεγονός ότι στο τέλος του καλοκαιριού και μετά την καταστροφική πυρκαγιά, συγκάλεσε σε σύσκεψη το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΤΟ) και προσπαθεί να δημιουργήσει σώμα εθελοντών δασοπροστασίας. Έχει δε το θράσος να «μας μαλώνει» ότι δεν πήγαμε στην σύσκεψη, στην οποία δεν είχε φροντίσει καν να προσκαλέσει τον εκπρόσωπο της παράταξής μας. 

— 

   Δημοτική Συνεργασία
Ελληνικού-Αργυρούπολης
     ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΡΤΖΙΔΗΣ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.