Γλυφάδα: Άνοιξαν δασικούς δρόμους στον Υμηττό




Με πρωτοβουλία  του υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας και Εθελοντισμού του Δήμου Στ. Θεοδοσόπουλου , εργαζόμενοι και  η  Ομάδα Εθελοντικής Δασοπροστασίας –Πυρόσβεσης και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Γλυφάδας, προχώρησαν στο άνοιγμα δασικών δρόμων στον Υμηττό.

Στόχος της  πρωτοβουλίας του Δήμου Γλυφάδας ήταν να γίνουν προσβάσιμες σε πυροσβεστικά οχήματα αλλά και σε υδροφόρες σημεία του δάσους ώστε σε περίπτωση πυρκαγιών να είναι πιο εύκολες οι προσπάθειες κατάσβεσης. Παράλληλα με τον τρόπο αυτό θα γίνεται καλύτερη επίβλεψη της δασικής περιοχής με περιπολίες.

Ο επικεφαλής του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας και Εθελοντισμού , δημοτικός σύμβουλος Γλυφάδας Στ. Θεοδοσόπουλος τόνισε: « Μαζί με την Ομάδα Εθελοντικής Δασοπροστασίας –Πυρόσβεσης και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Γλυφάδας, προχωρήσαμε σε μια σημαντική κίνηση για να προστατεύσουμε καλύτερα τον Υμηττό.

Προχωρήσαμε σε αποψίλωση και καθαρισμό περιοχών και ανοίξαμε τους δασικούς δρόμους  ώστε να διευκολύνουμε τόσο τις επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης, όσο και τις περιπολίες στην περιοχή. Κάνουμε ότι μπορούμε για να προστατέψουμε το δάσος μας που και αυτό το καλοκαίρι έγινε στόχος εμπρηστών. Το Πυροφυλάκιο του Δήμου Γλυφάδας και όλοι μας είμαστε σε κατάσταση ετοιμότητας 24 ώρες το 24ωρο. Ζητάμε από τους πολίτες τη συνεργασία και τη βοήθειά τους. Ο Υμηττός και η προστασία του είναι υπόθεση όλων μας.»

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας  Γιώργος Παπανικολάου είπε: « Όλοι ζήσαμε την πρόσφατη πυρκαγιά στον Υμηττό που απείλησε και την πόλη μας. Απόφασή μας  είναι να προστατέψουμε με κάθε τρόπο τόσο τις περιουσίες των δημοτών μας αλλά πρώτιστα τον Υμηττό από την καταστρεπτική μανία των εμπρηστών. Οι προσπάθειές μας για να προστατεύσουμε το περιβάλλον μας , την πηγή αυτή οξυγόνου της Αττικής   δεν θα σταματήσουν. Ανοίξαμε δρόμους για καλύτερη πυρασφάλεια, προχωρούμε σε αναδασώσεις και είμαστε σε επιφυλακή τόσο με τις υπηρεσίες μας , όσο και με τους εθελοντές μας που θέλω και πάλι να ευχαριστήσω.  Ο αγώνας μας είναι δύσκολος αλλά θα παλέψουμε με κάθε μέσο και τρόπο»

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.