Μετάβαση στο Δημοτικό – Ομιλίες στα νηπιαγωγεία από ψυχολόγο




Ο τομέας Ψυχολογικής Υποστήριξης του Δήμου Ηλιούπολης διενέργησε για τρίτο συνεχόμενο έτος με επιτυχία σειρά ομιλιών με τίτλο: «Μετάβαση στο Δημοτικό». Οι ομιλίες απευθύνονταν σε γονείς νηπίων και προνηπίων του Δήμου μας με παράλληλη συμμετοχή των επαγγελματιών νηπιαγωγών.

Στόχος τους ήταν η παρουσίαση των βασικών αναπτυξιακών σταδίων και η πληροφόρηση για την καλύτερη δυνατή γονεϊκή ανταπόκριση σε αυτά, ώστε τα παιδιά να διευκολυνθούν στην ομαλή μετάβαση τους στο δημοτικό σχολείο.
Στις ομιλίες αναπτύχθηκαν θέματα όπως:

  • Ποιοι ενήλικες εμπλέκονται στη μετάβαση του παιδιού στο δημοτικό σχολείο;
  • Τι εφόδια διευκολύνουν ένα παιδί στην ομαλότερη μετάβασή του;
  • Η ζωή χαρακτηρίζεται από μεταβάσεις, ποιο είναι το ψυχικό τους περιεχόμενο και πως μπορούμε να τις διαβούμε δυνατότεροι;

Για την βελτιστοποίηση της ανταπόκρισής μας στις ανάγκες των γονέων δόθηκε φόρμα ανατροφοδότησης. Επιπλέον, σε όσους παρευρισκόμενους το επιθυμούν δίνεται η δυνατότητα για επιπρόσθετες συναντήσεις εξατομικευμένης συμβουλευτικής.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Εθελοντισμού κ. Χρήστος Γιαννάκης, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Οι ομιλίες στέφθηκαν με επιτυχία και η εκδήλωση ενδιαφέροντος ήταν μεγάλη. Στόχος μας είναι να είμαστε δίπλα στους δημότες μας και να συμβάλλουμε στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και υποστήριξή τους για κρίσιμα θέματα αναπτυξιακής ψυχολογίας και ενδυνάμωσης του μαθησιακού δυναμικού των παιδιών. Τα συγχαρητήρια μου στον ψυχολόγο Δρ. Μάρκο Ρήγο για την άψογη και επιστημονική του παρέμβαση. Λόγω της θερμής ανταπόκρισης τόσο από τους γονείς όσο και από τις Νηπιαγωγούς οι ομιλίες θα συνεχισθούν».

Σκοπός μας είναι η υποστήριξη των επαγγελματιών νηπιαγωγών στο κρίσιμο έργο τους και η συμμετοχή ακόμα περισσότερων γονέων σε σημαντικά αναπτυξιακά ψυχολογικά θέματα τα οποία δημιουργούν τις βάσεις για την ανάπτυξη τον δυναμικού των παιδιών μας.
Εισηγητής:
Δρ. Μάρκος Ρήγος, Ψυχολόγος
Τηλ: 210.9970046
E-mail: [email protected]
http://www.ilioupoli.gr/social-services/psysupport.aspx 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.