To στίγμα μας είναι η ένταξη!




Η εξάρτηση δεν κάνει διακρίσεις. Εμείς; Ο εξαρτημένος είναι κάποιος που ξέρουμε, ένας συγγενής, ένας φίλος, ένας γείτονας. Ο εξαρτημένος είναι ένας δικός μας. Οι κοινωνικός στιγματισμός κρατάει αυτόν και την οικογένειά του μακριά από τη θεραπεία και εμποδίζει την επανένταξή του στην κοινωνία. Ας μην αφήνουμε το στίγμα να γίνεται πιο δυνατό από την εξάρτηση……… To στίγμα μας είναι η ένταξη.

Μέλη των Κοινωνικών Επανεντάξεων και Απόφοιτοι του Θεραπευτικού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ μαζί με νέους ευαισθητοποιημένους ανθρώπους, αποτελούν την ομάδα θεάτρου του Πολιτιστικού Στεκιού.

Μέσα από αυτή τη συνεύρεση εκφράζονται, δημιουργούν και παρουσιάζουν, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΗΛΙΟΣ» των Δήμων Νέας Σμύρνης – Αγίου Δημητρίου (σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ) τη θεατρική παράσταση «Το σακάκι που βελάζει».

Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί μια από κοινού πρωτοβουλία για τον πολιτισμό, την κοινωνική προσφορά και τη σύνδεση της προσπάθειας πρόληψης και αντιμετώπισης της χρήσης ουσιών με την κοινωνία.
Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015 Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» Αγίου Δημητρίου Λεωφόρος Αγίου Δημητρίου 55 Ώρα έναρξης 20:00

ΕΙΣΟΔΟΣ : ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Ευχαριστούμε τον Δήμο Αγίου Δημητρίου για την ευγενική παραχώρηση του χώρου

«Το σακάκι που βελάζει» είναι ένα έργο του Βούλγαρου συγγραφέα Στανισλάβ Στρατίεβ γραμμένο για να στιγματίσει, να παίξει και να καταγγείλει τον κυκεώνα της γραφειοκρατίας. Την αλλοτρίωση της λογικής που προκαλεί σε όσους μετέχουν αυτής -είτε υπαλλήλων που την υπηρετούν, είτε πολιτών που ζητούν απλά να βρουν το δίκιο τους.

Ο Στανισλάβ Στρατίεβ μιλάει σε αυτό το έργο για τον Άνθρωπο, αυτόν που αγωνίζεται μέχρις εσχάτων για να τα καταφέρει ακόμα και όταν όλα και όλοι του πάνε κόντρα. Και πραγματικά τα καταφέρνει και αυτό είναι το πιο αισιόδοξο, παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες και τα εμπόδια που του παρουσιάζονται συνεχώς μπροστά του.

Με τον ίδιο τρόπο, οι άνθρωποι στην απεξάρτηση έχουν να κάνουν τη δική τους δύσκολη διαδρομή. Ο αγώνας κατά των ναρκωτικών είναι η μεγαλύτερη πρόκληση προσπάθειας με επιμονή και υπομονή για μια καθαρή ζωή.

Στο ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ απαντάμε σε αυτή την πρόκληση λέγοντας όχι στα ναρκωτικά και στηρίζοντας τους ανθρώπους να κερδίσουν την καθαρή ζωή.

Θεραπευτικό Πρόγραμμα του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων Σταυροπούλου 29, 112 52 Αθήνα, Τ 210 8640943, 210 8653960 F 210 8651227 Ε [email protected] // www.kethea-diavasi.gr Αριθμός Λογαριασμού Δωρεών Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος 116/296034-62

Λίγα λόγια για το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ

Το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ είναι θεραπευτικό πρόγραμμα απεξάρτησης για ενήλικες χρήστες ναρκωτικών ουσιών και λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 1990 στην πλατεία Αμερικής. Είναι πρόγραμμα εξωτερικής ημερήσιας παρακολούθησης, οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν, δεν χορηγούνται φαρμακευτικές ή υποκατάστατες ουσίες και δεν υπάρχουν λίστες αναμονής.

Το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ απευθύνεται σε χρήστες ναρκωτικών ουσιών, νεαρούς ενήλικες άνω των 21, εργαζόμενους, φοιτητές, περιστασιακούς χρήστες και στα μέλη του οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντός τους. Οι χρήστες ουσιών μπορούν να απευθυνθούν για οποιαδήποτε πληροφορία στο τηλέφωνο του Συμβουλευτικού Κέντρου 210 86 26 761.

Οι γονείς και οι συγγενείς των εξαρτημένων μπορούν να απευθυνθούν για οποιαδήποτε πληροφορία στο τηλέφωνο του Κέντρου Οικογενειακής Υποστήριξης 210 86 12 604. Λίγα λόγια για το Κέντρο Πρόληψης «ΗΛΙΟΣ» Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΗΛΙΟΣ», ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2006 ως αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, από τις τοπικές αυτοδιοικήσεις των Δήμων Νέας Σμύρνης και Αγίου Δημητρίου, σε συνεργασία με τον Οργανισμό κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ).

Στελεχώνεται από επαγγελματίες ψυχικής υγείας, εκπαιδευμένους σε ζητήματα εξαρτήσεων, πρόληψης και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας, και παρέχει δωρεάν τις υπηρεσίες του στους δημότες της Νέας Σμύρνης και του Αγίου Δημητρίου, οι οποίες συνίστανται στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση προληπτικών δράσεων στην τοπική κοινότητα με στόχο την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας του πληθυσμού. Κέντρο Πρόληψης «ΗΛΙΟΣ», Αδριανουπόλεως 18, Ν. Σμύρνη, τηλ: 210 9336031, e-mail: [email protected] , web page: www.kpilios.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.