Το Ελληνικό δεν πωλείται… Συνεχίζουμε τον αγώνα μας!




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Το Ελληνικό είναι η τελευταία ευκαιρία της Αθήνας και των προαστίων της για μια ανάσα πρασίνου για μας και τις επόμενες γενιές. Μαζί με το Παραλιακό μέτωπο είναι από τους πιο σημαντικούς χώρους-πνεύμονες του Λεκανοπεδίου της Αττικής. Εάν δεν προστατευτούν, η πόλη μας θα πεθάνει από ασφυξία. Γι’ αυτό οφείλουμε να αγωνιστούμε και να τους διαφυλάξουμε ως “κόρη οφθαλμού”.
Είναι, λοιπόν, αδιανόητο μια περιοχή καταλυτικής σημασίας για την Πρωτεύουσα, σε περίοδο παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής, να δίνεται βορά στα οικονομικά συμφέροντα, εγχώρια και ξένα, με μόνη “αρχή” το κέρδος των ιδιωτών και άλλοθι την πληρωμή μιας “σταγόνας” μόνο στον ωκεανό του χρέους.
Το ξεπούλημα του Ελληνικού και του Αθλητικού Κέντρου Αγίου Κοσμά είναι ταυτόχρονα ένα περιβαλλοντικό έγκλημα, ένα πολεοδομικό έκτρωμα και ένα οικονομικό σκάνδαλο. Αναιρεί την τελευταία δυνατότητα περιβαλλοντικής ανάτασης της τσιμεντούπολης – πρωτεύουσάς μας με όρους της πιο ακραίας αντιπαροχής (δημιουργία μιας πόλης μέσα στην πόλη, χιλιάδες κατοικίες, τεράστια Mall, Καζίνο κ.ά.). Η σημερινή φούσκα ακινήτων θα πάρει εκρηκτικές διαστάσεις και η αγορά ακινήτων θα καταρρεύσει οριστικά. Και όλα αυτά χωρίς να εφαρμόζονται βασικές περιβαλλοντικές, πολεοδομικές, χωροταξικές, κοινωνικές, πολιτιστικές, οικονομικές και εμπορικές αρχές. Χωρίς διαβούλευση και με απούσα την κοινωνία.
Η προηγούμενη κυβέρνηση προχώρησε στην πώληση του Ελληνικού, “χαρίζοντάς” το στη Lamda Developoment με ένα ευτελές τίμημα της τάξης περίπου των 426 εκ. € και αυτό υπό όρους, ενώ συγχρόνως απαιτούνται από το ελληνικό δημόσιο (δηλαδή όλους εμάς) επενδύσεις της τάξης των 2 με 3 δις €. Ουσιαστικά, επομένως, το Ελληνικό δόθηκε προίκα στους ιδιώτες.
Είναι ηθικά, πολιτικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά ορθό τα λάθη των κυβερνήσεων, την αδυναμία υπεράσπισης του δημόσιου χώρου και της αειφορίας και τις δυσκολίες (απεχθές χρέος) της δικής μας γενιάς να τα επωμιστούν κυρίως οι επόμενες γενιές και μάλιστα σε μια περίοδο που συντελούνται έντονες κλιματικές αλλαγές;
Πολίτες του Αλίμου, δυστυχώς στη μάχη αυτή τόσο ο δήμαρχος της πόλης μας (Α. Κονδύλης) όσο και οι άλλοι δήμαρχοι (Ελληνικού-Αργυρούπολης και Γλυφάδας) δεν υπερασπίζονται τα δικά μας συμφέροντα, ως όφειλαν, αλλά εκείνα της ιδιωτικής «επένδυσης», η οποία εκτός των άλλων θα ερημώσει – καταστρέψει και όλα τα εμπορικά κέντρα των Δήμων μας.
Το πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού μαζί με το Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κοσμά, ως Μητροπολιτικό Πάρκο, μπορούν να αποτελέσουν έναν πόλο Περιβάλλοντος, Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Το ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι θα συνεχίσει άοκνα και με την ίδια ένταση και ορμή τον αγώνα σε όλα τα φόρα, θεσμούς και κινήματα για την προάσπιση των θεμελιωδών περιβαλλοντικών και κοινωνικών αξιών και δικαιωμάτων μας. Δηλαδή, θα υπερασπιστούμε το ευνόητο… τη ζωή!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.