Λήστεψε φαρμακείο στην Άνω Γλυφάδα και τον συνέλαβαν στο Μαρούσι




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Συνελήφθη στο Μαρούσι ένας 37χρονος που είχε διαπράξει πολλές ένοπλες ληστείες  σε φαρμακεία σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, μετά από πολυήμερη, μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα, κατά τη διάρκεια της οποίας αξιοποιήθηκαν όλα τα δεδομένα και τα στοιχεία του προανακριτικού υλικού των ληστειών σε βάρος φαρμακείων, που είχαν διαπραχθεί το τελευταίο δίμηνο, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, εξακρίβωσε ότι δράστης είναι το ίδιο άτομο.

Εξακριβώθηκε επίσης ο τρόπος δράσης του και διαπιστώθηκε ότι ο προαναφερόμενος, ενεργώντας πάντα μόνος του, επέλεγε ως στόχους του φαρμακεία, στα οποία ιδιοκτήτης ή υπάλληλος ήταν γυναίκα. Στην συνεχεία, βεβαιωνόταν, ύστερα από παρακολούθηση, ότι δεν υπάρχουν πελάτες στον χώρο και κατόπιν εισέρχονταν προσποιούμενος τον πελάτη. Με την απειλή πιστολιού αποσπούσε χρηματικά ποσά και διέφευγε επιβιβαζόμενος σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο.

Κατόπιν των ανωτέρω συγκροτήθηκε ειδική ομάδα από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας για τον εντοπισμό του και τελικά επετεύχθη η σύλληψή του προχθές (30-4-2015) το μεσημέρι στο Μαρούσι. Ο συλληφθείς, λίγες ώρες νωρίτερα, είχε διαπράξει ληστεία σε φαρμακείο της Άνω Γλυφάδας, στο οποίο είχε εισέλθει προσποιούμενος τον πελάτη και με την απειλή πιστολιού ανάγκασε την υπάλληλο να του παραδώσει τις εισπράξεις από το ταμείο.

Στην κατοχή του και μετά από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία και στο αυτοκίνητο του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα αεροβόλο πιστόλι, το χρηματικό ποσό των 290 ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα καθώς και ενδύματα, υποδήματα και καπέλα που φορούσε κατά τη διάπραξη των ληστειών.

Εξιχνιάσθηκαν συνολικά είκοσι πέντε (25) ληστείες σε φαρμακεία, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, με το οικονομικό όφελος από τις ληστείες υπολογίζεται στις 11.575 ευρώ.

Ο 37χρονος αναγνωρίσθηκε από το σύνολο των παθόντων, ενώ κατά την απολογία του αποδέχθηκε πλήρως τις σε βάρος του κατηγορίες.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τον παρέπεμψε για κύρια ανάκριση σε Ειδικό Ανακριτή.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.