Για τους λάθος λόγους φτιάχτηκε το πάρκο σκύλων του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης
 

nodogs

(Από την Κλειάννα Μαλαματίνα – trihes.gr)

Όχι για να περνάμε καλύτερα μαζί τους, αλλά για την απομόνωση των «σκυλιών – θηρίων», γεγονός που μας κάνει… θηρία ανήμερα!

Ήταν μεγάλη η χαρά μας όταν είδαμε την είδηση ότι ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης συμπεριέλαβε πάρκο σκύλων στο νέο Πρότυπο -όπως λέει- Οικογενειακό Πάρκο του.  Για αυτό και σπεύσαμε να την δημοσιεύσουμε. Πριν προλάβουμε να το επισκεφθούμε, μας ενημέρωσε αναγνώστρια ότι τα πράγματα δεν ήταν τόσο ρόδινα, αφού στο πάρκο-πρότυπο φαίνεται τελικά ότι… απαγορεύονται τα σκυλιά! Ναι, καλά διαβάζετε.

Πάρκο σκύλων με περιοριστικές οδηγίες

Όπως μας εξηγεί η αναγνώστρια του trihes.gr που το επισκέφθηκε, τα σκυλιά απαγορεύονται σε όλο το πάρκο εκτός του χώρου που προορίζεται γι’ αυτά. Ίσως η απόφαση αυτή να βρίσκει κάποιους σύμφωνους, αφού τα τετράποδα θα έχουν έναν ολόδικό τους χώρο να παίξουν και… πολύ τους είναι!

Αλλά δεν είναι μόνον η πινακίδα που απαγορεύει τα σκυλιά στο Οικογενειακό Πάρκο. Υπάρχουν και… φύλακες. Όταν η αναγνώστρια πήγε με το σκυλάκι της, φαίνεται ότι ο φύλακας την έδιωξε  επειδή είχε κάνει το λάθος να μην γνωρίζει την ειδική πόρτα για τους σκύλους – μία μικρή πράσινη πορτούλα. Τις οδηγίες προσέγγισης του πάρκου σκύλων παρέλειψαν να μας τις γνωστοποιήσουν οι αρμόδιοι όταν ανακοίνωναν στο facebook την έναρξη λειτουργίας του. Φαίνεται πως είναι οι εξής: Αν έχεις σκύλο, πρέπει να μπεις από ειδική είσοδο (ΕΙΣΟΔΟ Β’) μόνο για τα σκυλιά και να μην πλησιάσεις τους υπόλοιπους ανθρώπους και κυρίως τα μωρά που παίζουν στο υπόλοιπο Οικογενειακό Πάρκο.

Προφανώς, για το Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης τα τετράποδα δεν είναι μέλη της οικογένειας και δεν μπορούν να συνυπάρχουν με παιδιά. Προφανώς ο Δήμος αγνοεί ότι απαγορεύονται οι πινακίδες απαγόρευσης εισόδου σε σκύλους σε όλους τους υπαίθριους δημόσιους χώρους πλην των περιφραγμένων παιδικών χαρών, κι ότι αν έχεις το σκύλο σου δεμένο και μαζεύεις τις ακαθαρσίες του κανείς δεν μπορεί να σου απαγορεύσει την είσοδο σε πάρκο… κανονικά.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ  Απαγορεύονται τα «απαγορεύονται τα σκυλιά»

Έπρεπε όμως να επαληθεύσουμε τα όσα ισχυριζόταν η αναγνώστρια. Έτσι, ζητήσαμε την επίσημη απάντηση της παράταξης «Ενωμένη Πόλη». Η απάντηση ήταν αποστομωτική. Όχι μόνο  επιβεβαίωναν όσα έγραφε η αναγνώστριά μας αλλά… δείτε τι γνώμη έχουν για εμάς και τα σκυλιά μας:

«Όπως σωστά γράφετε η μεγάλη ταμπέλα γράφει ότι απαγορεύονται οι σκύλοι εντός του πάρκου παρά μόνο στον ειδικό χώρο. Στο πάρκο παίζουν και μωρά και ορισμένοι έχετε σκυλιά θηρία που τα φοβίζουν. Όσα γράφετε είναι βερμπαλισμός γιατί όσο θέλετε σεβασμό ως φιλόζωος άλλο τόσο πρέπει να το δείχνετε και εσείς στους κανόνες που όπως πολύ σωστά γράψατε υπάρχουν στις πινακίδες. Αν δεν σας ικανοποιούν οι κανόνες αυτοί τότε έχετε κάθε δικαίωμα να πάτε σε άλλα πάρκα καλύτερα οργανωμένα. Στο συγκεκριμένο υπάρχει η Β είσοδος ακριβώς μπροστά στο πάρκο σκύλων γιατί έτσι είναι οριοθετημένο. Καλή σας μέρα.

ΥΓ Πολύ κριτική στην Ελλάδα που όλοι μιλάνε και όλοι έχουν δικαιώματα αλλά καμία υποχρέωση.»

enomenipoli

Η απάντηση του Γραφείου Τύπου της Ενωμένης Πόλης με μήνυμα στο facebook προφίλ της αρθρογράφου του trihes.gr που επικοινώνησε μαζί τους.

Δηλαδή, αυτές είναι οι θέσεις της παράταξης «Ενωμένη Πόλη» για τους φιλόζωους και τα σκυλιά τους;

1. Απαγόρευση σε δημόσιο χώρο (πάρκο) των σκύλων, ενάντια στη νομοθεσία που προβλέπει ότι τα σκυλιά επιτρέπονται παντού αρκεί να συνοδεύονται από τον ιδιοκτήτη τους, να φορούν λουρί και να μαζεύονται οι ακαθαρσίες τους. ΔΙΑΒΑΣΤΕ  Απαγορεύονται τα «απαγορεύονται τα σκυλιά»

2. Όταν τα σκυλιά μας είναι θηρία μπορεί να φοβίσουν τα παιδιά – έστω και από απόσταση, αφού είναι δεμένα. Βρισκόμαστε στο 2015. Και κάποιοι ακόμα θεωρούν δικαιολογημένο τα παιδιά (να πρέπει;) να φοβούνται τα σκυλιά, όταν θα έπρεπε να επιδιώκουν ώστε τα παιδιά να έρχονται σε επαφή με τετράποδα και να επωφελούνται από τη γνωριμία μαζί τους.  Ξεχνάει η «Ενωμένη Πόλη» ότι οι γονείς είναι αυτοί που έχουν την ευθύνη επιτήρησης των παιδιών τους και της ανατροφής τους. Αν επιθυμούν να… ΜΗΝ τα μάθουν να ΜΗΝ φοβούνται τα ζώα, απλά δεν πλησιάζουν το σκύλο. Ο ίδιος δεν μπορεί, άλλωστε, να πλησιάσει αφού είναι ΔΕΜΕΝΟΣ.

Εκτός από το ατόπημα «παιδιά και σκυλιά δεν πάνε μαζί», φαίνεται πως τίθεται και θέμα σκυλο-ρατσισμού. Αν δεχτούμε ότι υπάρχουν σκυλιά θηρία, γιατί να παίρνει η μπάλα όλα τα ζώα; Μήπως πρέπει να απαγορεύσετε την είσοδο μόνο στα σκυλιά-θηρία και να επιτρέπετε την είσοδο στα άλλα, τα σκυλιά-πρόβατα;

3. Δεν υπάρχει σεβασμός προς τους φιλόζωους. Αν υπήρχε δεν θα μας αντιμετώπιζαν ως λεπρούς ούτε θα αναρτούσαν παράνομες πινακίδες, ούτε θα έβαζαν ειδικό πορτάκι εισόδου για εμάς και τα σκυλιά μας. Αλλά, είπαμε, έχουμε θηρία και δεν νοείται να μπαίνουμε, να προχωράμε, να περπατάμε, να βαδίζουμε δίπλα στους υπόλοιπους συμπολίτες μας και κυρίως τα μικρά παιδιά. Αν, λοιπόν, δε μας αρέσει ο περιφραγμένος χώρος μας προτρέπουν «να πάμε αλλού». Λες και ως τώρα οι φιλόζωοι της Αργυρούπολης δεν έβγαζαν βόλτα τα σκυλιά τους στους δρόμους, στις γειτονιές, στους πεζόδρομους και στα pet friendly καταστήματα-cafe-bars αλλά περίμεναν έναν περιφραγμένο χώρο για να ξεμυτίσουν. Όχι. Απλά, θα ήταν μία ωραία προσθήκη στην σαββατιάτικη βόλτα, ένας ασφαλής χώρος όπου θα μπορεί να τρέξει και λυτός ο σκύλος μας.

4. Δεν υπάρχει σεβασμός προς τους κανόνες. Κανόνας, κύριοι, είναι να αναφέρετε ότι πρέπει ο ιδιοκτήτης να μαζέψει τις ακαθαρσίες του ζώου του. Κανόνας δεν είναι να απαγορεύσετε την είσοδο των σκύλων σε έναν υπαίθριο δημόσιο χώρο όταν η νομοθεσία δεν το προβλέπει. Οι προσωπικές απόψεις σας περί φόβου παιδιών για τα σκυλιά κ.ά. δεν μπορούν να υπερισχύουν των νόμων.

Δεν έχει σημασία αν το πάρκο έχει παιδιά κύριοι.

Και ένας ενήλικας μπορεί να φοβάται, να μη θέλει, να σιχαίνεται τα ζώα. Είναι δικαίωμά του. Όπως είναι δικαίωμα του ιδιοκτήτη σκύλου να περάσει από δίπλα του, από απέναντί του, κάτι που θα έκανε και στο δρόμο δηλαδή, με το σκύλο του δεμένο με λουρί και με την υποχρέωση να μαζέψει τις ακαθαρσίες του, αν τις κάνει. Τίποτα παραπάνω, τίποτε λιγότερο.

Δεν είναι δυνατόν να προσκαλείς τους τετράποδους σε ένα πάρκο που πρέπει να μπουν μόνο από συγκεκριμένη είσοδο (χωρίς μάλιστα να το υποδεικνύεις) και ένας φύλακας να τραμπουκίζει τον ιδιοκτήτη επειδή δεν ήξερε αυτή την συγκεκριμένη είσοδο.

Λυπούμαστε πολύ για τους λόγους που οδήγησαν το Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης να φτιάξει ένα πάρκο για εμάς και τους σκύλους μας (για να μας απομονώσει, να μας γκετοποιήσει και εντέλει να μας απογοητεύσει).  Περιμένουμε την άμεση απομάκρυνση της παράνομης πινακίδας και, κυρίως, να αλλάξουν μυαλά όσοι βάζουν τους «κανόνες».

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.