Παιδικές Χαρές στον Δήμο μας…η παιδική χαρά σφραγίστηκε!




 Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ελληνικού-Αργυρούπολης σχετικά με το θέμα της σφράγισης των παιδικών χαρών στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης:
‘Tο πρόβλημα είναι υπαρκτό και το σφράγισμα παιδικών χαρών στο δήμο μας δεν είναι κεραυνός εν αιθρία ούτε αφορά αποκλειστικά ένα δήμο. Το κρίσιμο ζήτημα της συντήρησης και της τραγικής εικόνας δεν αφορά μόνο την αμέλεια όπως επικαλείται σε επιστολή του προς τους γονείς, ο δήμαρχος Γ. Κωνσταντάτος. Κρύβει ότι η τραγική εικόνα των παιδικών χαρών έχει να κάνει κυρίως με την έλλειψη χρηματοδότησης, τις περικοπές σε προσωπικό και σε κονδύλια, που αφορούν αυτό ακριβώς τον ευαίσθητο τομέα για την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι η αξιολόγηση δεν έγινε από την τεχνική υπηρεσία του δήμου, αλλά από ιδιωτική εταιρεία αξιολόγησης .
Οι περικοπές σε δαπάνες και σε προσωπικό και η μεταφορά του κόστους των υπηρεσιών στις πλάτες της λαϊκής οικογένειας, είναι πολιτική κατεύθυνση που υλοποιούσε τόσο η προηγούμενη διοίκηση, αλλά υλοποιεί και η τωρινή .Είναι η πολιτική του Καλλικράτη που βάζει τους ιδιώτες από την πόρτα και τους εργαζόμενους να αναλαμβάνουν το κόστος, πατώντας σε ευαίσθητες χορδές όπως αυτός της ψυχαγωγίας που αποτελεί ανάσα και ανάγκη για τα παιδιά και τους γονείς.

Κανείς δεν μιλά για τους παρακρατημένους θεσμοθετημένους πόρους που οφείλει το κράτος να παραδώσει στο δήμο και είναι χρήματα από την άγρια φορολογία των εργαζομένων . Είναι δικά μας χρήματα, από την δική μας τσέπη που φτάνουν και περισσεύουν για τέτοιου είδους έργα.

Δεν δεχόμαστε την λύση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Κανένας ιδιώτης δεν θα ΄ρθει για την «ψυχή της μάνας του» αν δεν πάρει ανταλλάγματα. Και πέρα απ΄ αυτό, δεν μπορεί ο κρίσιμος αυτός τομέας να εξαρτάται από τις ορέξεις του ιδιώτη ,που όπως ειπώθηκε και στο τελευταίο Δ.Σ. δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα εφ΄ όρου ζωής. Χρειάζεται λύση οριστική και μόνιμη, εδώ και τώρα!
Ούτε θεωρούμε λύση να πάρει δάνειο ο δήμος που αναγκαστικά θα το πληρώσουν οι δημότες . Ήδη πληρώνουμε το δάνειο που μας φόρτωσε η προηγούμενη διοίκηση.
ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΛΑΪΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ. ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ:

• Εδώ και τώρα να δοθούν κονδύλια από το υπουργείο και την περιφέρεια . Είναι απαράδεκτο να βρίσκονται κονδύλια για να χρηματοδοτούνται γήπεδα εκατομμυρίων και να μην βρίσκονται χρήματα για τις ανάγκες των παιδιών μας
• Να μεταφερθούν κονδύλια στο τεχνικό πρόγραμμα. Το ίδιο το πρόγραμμα να αλλάξει και να μπει σε προτεραιότητα το έργο των παιδικών χαρών ολοκληρωμένα.
• Να γίνει πρόσληψή σε επιστημονικό και εργατικό δυναμικό που να αφορά την μόνιμη παρακολούθηση των παιδικών χαρών , την συντήρηση και την φροντίδα τους.

Λαϊκή Συσπείρωση Ελληνικού-Αργυρούπολης

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.