Μάθε τέχνη κι άστηνε…
Η Kοινωνική Yπηρεσία του Δήμου Ηλιούπολης καλεί τους συνδημότες μας που ενδιαφέρονται για μαθήματα παρασκευής χειροποίητου σαπουνιού και παραδοσιακής κεραλοιφής ελαιολάδου, να δηλώσουν συμμετοχή στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου στην Κα Στέλλα Λάμπρου τηλ 210-9970009 ή τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Κ. Γιαννάκη Χρήστο.

1. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν να φτιάχνουν:
Παραδοσιακά χειροποίητα σαπούνια ελαιόλαδου με αγνά υλικά χωρίς παραπροϊόντα πετρελαίου, χημικές και επικίνδυνες ουσίες.

Θα διδαχτούν τις ιδιότητες των φυτικών και ζωικών λιπών αλλά και τις ιδιότητες των αιθέριων ελαίων που μπορούν να δώσουν χαρακτήρα στο κάθε σαπούνι ανάλογα με τις ανάγκες.

Θα παρασκευαστούν από όλους που θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα, αγνά υποαλλεργικά σαπούνια για όλες τις χρήσεις απολαμβάνοντας την χαρά της δημιουργίας.

Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου θα καλυφθούν τα παρακάτω θέματα:
Χημεία σαπουνιών, φυτικά έλαια, ζωικά λίπη, αρώματα και χρωστικές

Θρεπτικά συστατικά και συντηρητικά σαπουνιών

Εξοπλισμός, διάγνωση προβλημάτων, κόψιμο-διακόσμηση σαπουνιών και συνταγές.

2. Σε σχέση με την κεραλοιφή:

Μαθαίνουν οι συμμετέχοντες να φτιάχνουν χειροποίητη μοναστηριακή κεραλοιφή με αγνά έλαια για σημάδια, έκζεμα, μυϊκούς πόνους, ακμή, χαλαρωτική για μωρά.

Τα μαθήματα θα έχουν 3ωρη διάρκεια. Οι συμμετέχοντες πέραν της θεωρητικής κατάρτισής τους θα έχουν και πρακτική εξάσκηση, παρασκευάζοντας κι οι ίδιοι σαπούνια Στο τέλος του σεμιναρίου όλοι οι συμμετέχοντες παίρνουν σχετικό έντυπο του σεμιναρίου, συνταγές το σαπούνι που μόνοι τους θα παρασκευάσουν και μια συσκευασία κεραλοιφής για αντιμετώπιση της ακμής. Καλό είναι όσοι παρακολουθήσουν το μάθημα, να έχουν μαζί τους μια ποδιά για να μη λερωθούν, όταν θα ασκούνται πρακτικά και 2 ανοξείδωτα ή γυάλινα κατσαρολάκια χωρητικότητας 150 gr για να διευκολυνθεί η διαδικασία παρασκευής σαπουνιού και κεραλοιφής.
Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου θα πραγματοποιηθούν έξι σεμινάρια 3ωρης διάρκειας:
Σάββατο 28/02/2015: 1ο ) 10.00-13.00, 2ο)14.00-17.00, 3ο) 17.15-20.15
Κυριακή 01/03/2015 : 4ο ) 10.00-13.00, 5ο) 14.00-17.00, 6ο) 17.15-20.15

Για δήλωση συμμετοχής και οποιαδήποτε πληροφορία – απορία – διευκρίνιση επικοινωνήστε με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Γιαννάκη, στο τηλέφωνο 210. 9970010.
Η δήλωση Συμμετοχής θα είναι υπεύθυνη και οριστική-χωρίς την δυνατότητα ακύρωσης .
Υπεύθυνος προγράμματος ο αντιδήμαρχος κος Γιαννάκης για την Κοινωνική Υπηρεσία και η κα Λιόση Ροζμαρία η οποία θα διδάξει την παρασκευή των προαναφερθέντων καλλυντικών.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.