Εβδομάδα Παιδικού Βιβλίου από το 3o Δημοτικό Σχολείο Νέας Σμύρνης




Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια εκπαίδευση, οι εκπαιδευτικοί της πόλης μας, με τη στήριξη των φορέων της τοπικής κοινωνίας και -κυρίως- με οδηγό το μεράκι για τη δουλειά τους, προσπαθούν διαρκώς για το καλύτερο των μικρών μαθητών τους.
Στο πλαίσιο της προσπάθειας για καλλιέργεια της παιδικής φιλαναγνωσίας, το 3o Δημοτικό Σχολείο Νέας Σμύρνης οργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά Εβδομάδα Παιδικού Βιβλίου από τις 9 έως τις 13 Φεβρουαρίου 2015.

Στη διάρκεια αυτής, προσκεκλημένοι συγγραφείς παιδικών βιβλίων θα επισκεφθούν το Σχολείο για να παρουσιάσουν στους μαθητές τα βιβλία τους και για να συζητήσουν μαζί τους τις απορίες τους σχετικά με την τέχνη του γραπτού λόγου.
Συγκεκριμένα:

  • Στην Α΄ τάξη την Τρίτη 10/2/2015 ο κ. Αντώνης Παπαθεοδούλου θα παρουσιάσει το βιβλίο του Οι καλοί και οι κακοί πειρατές, Εκδ. Παπαδόπουλος.
  • Στη Β΄ τάξη την Τετάρτη 11/2/2015 ο κ. Άγγελος Αγγέλου θα παρουσιάσει το βιβλίο του Πώς να κάνετε έναν ελέφαντα να χορέψει, Εκδ. Παπαδόπουλος.
  • Στη Γ΄ τάξη την Τετάρτη 11/2/2015 η κ. Κατερίνα Σέρβη θα παρουσιάσει το βιβλίο της Αρχαιολόγος από κούνια, Εκδ. Πατάκης.
  • Στη Δ΄ τάξη τη Πέμπτη 12/2/2015 η κ. Φωτεινή Φραγκούλη θα παρουσιάσει το βιβλίο της Το μισό πιθάρι, Εκδ. Πατάκης.
  • Στην Ε΄ τάξη τη Δευτέρα 9/2/2015 η κ. Αργυρώ Μουντάκη θα παρουσιάσει το βιβλίο της Το κορίτσι του Πέτρου, Εκδ. Μεταίχμιο.
  • Στη ΣΤ΄ τάξη την Παρασκευή 13/2/2015 η κ. Ελένη Ανδρεάδη θα παρουσιάσει το βιβλίο της Γίνε πράκτορας του πλανήτη, Εκδ. Μεταίχμιο.

Παράλληλα με τις βιβλιοπαρουσιάσεις, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων οργανώνει έκθεση βιβλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου, την οποία οι μαθητές, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους, θα μπορούν να επισκεφθούν για να ενημερωθούν για τα βιβλία της αρεσκείας τους.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.