Ανακοίνωση της Δημάρχου Αγ. Δημητρίου για τις νέες αξιολογήσεις των υπαλλήλων του δημοσίου




Κινητικότητα, διαθεσιμότητα, αξιολόγηση! Έννοιες με κοινό παρονομαστή τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, μέσα από βεβιασμένες και χωρίς σχέδιο ενέργειες, στο πλαίσιο της υλοποίησης των μνημονιακών δεσμεύσεων και συμφωνιών με την τρόικα για την «αναδιάρθρωση» του δημόσιου τομέα.
Στο στόχαστρο διαρκώς η Τοπική Αυτοδιοίκηση, που μετά την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων, απειλείται με περαιτέρω μείωση του προσωπικού της και οδηγείται στην εκχώρηση δομών και υπηρεσιών, που παρέχει στους πολίτες, σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Σε καμία περίπτωση δεν τασσόμαστε κατά της αξιολόγησης των υπαλλήλων των ΟΤΑ και των υπαλλήλων του δημοσίου γενικότερα, μέσα από ένα αντικειμενικό σύστημα, στο οποίο μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι.

Είμαστε όμως ριζικά αντίθετοι στη συγκριτική αξιολόγηση που προωθεί η κυβέρνηση, αφού προσπαθεί με αυτό τον τρόπο να δημιουργήσει ένα νέο αριθμό διαθεσίμων -βλέπε υπό απόλυση- εργαζομένων, καθορίζοντας εκ των προτέρων τα ποσοστά και τις κλίμακες βαθμολόγησης.

Και ακόμη είμαστε ριζικά αντίθετοι στην άκριτη ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του δημοσίου, στη χωρίς αξιολόγηση κατάργηση ή συγχώνευση Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, στη συρρίκνωση δομών και προσωπικού στους δημόσιους φορείς και στη διαμόρφωση συνθηκών «ζούγκλας» στο μισθολογικό καθεστώς, με πριμ αποδοτικότητας και μειώσεις απολαβών.

Θεωρώντας ότι πρέπει να μπει ένα τέλος στην αντιμετώπιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως μόνιμου μηχανισμού κινητικότητας εργαζομένων, ζητάμε την άμεση κατάργηση του Νόμου 4250/2014 και δεσμευόμαστε να μην προχωρήσουμε σε διαδικασίες έκδοσης απόφασης επιμερισμού ποσοστών για την αξιολόγηση των εργαζομένων.
Άγ. Δημήτριος, 12-5-2014

Η Δήμαρχος
Μαρία Ανδρούτσου

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.