Eγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του ΣΠΑΥ




Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) ενέκρινε χωρίς καμία αρνητική ψήφο τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα του 2014 του Συνδέσμου, στις 25 Νοεμβρίου. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 2,5 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 1,2 εκατ. αποτελούν χρηματικό υπόλοιπο που μεταφέρεται από την προηγούμενη χρήση.
Σε μια εποχή που το 90% των δαπανών των περισσότερων ΟΤΑ είναι ανελαστικές, ο ΣΠΑΥ είναι από τους ελάχιστους που διατηρούν ρευστότητα ενώ δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ σε δάνεια.
Η οικονομική αυτή αντοχή οφείλεται στο γεγονός ότι οι περισσότερες προμήθειες και έργα του ΣΠΑΥ την τελευταία δεκαετία έγιναν με κονδύλια από χρηματοδοτικά πρωτόκολλα όπως το ΕΣΠΑ που διεκδικήθηκαν και κερδήθηκαν με μελέτες, χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τους Δήμους-μέλη του. Στο πλαίσιο αυτό, συνολικά, για όλο το βουνό, ο ΣΠΑΥ δαπάνησε 12.668.358 ευρώ την περίοδο 2005-2013 για πυροπροστασία, αναδασώσεις, αποκατάσταση και συντήρηση δασικών εκτάσεων (π.χ. ποτίσματα, κλαδεύσεις) και υλική στήριξη των εθελοντικών ομάδων δασοπροστασίας.
«Τα τελευταία τρία χρόνια της κρίσης, τα εθνικά και ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά πρωτόκολλα για δασικά έργα περιορίστηκαν δραστικά. Παρόλα αυτά ο ΣΠΑΥ συνεχίζει την προσπάθεια. Το τεχνικό πρόγραμμα του 2014 περιλαμβάνει σειρά μελετών για τις οποίες διεκδικούμε την ένταξη σε συγκεκριμένα χρηματοδοτικά πρωτόκολλα» τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ Νίκος Χαρδαλιάς, Δήμαρχος Βύρωνα,
Σημειώνεται ότι το 2013, ο Σύνδεσμος αξιοποίησε μέρος του πλεονάσματός του για τη μείωση των εισφορών των χειμαζόμενων από τις δημοσιονομικές περικοπές Δήμων-μελών του, διατηρώντας ωστόσο όριο ασφαλείας για την οικονομική του βιωσιμότητα.

Για το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΥ
Φλοράν Σελάϋ (6974367821)
Τηλ: 210.7650413,
Φαξ: 210-7650414
E-mail: [email protected]

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.