O Tσαμπαρλής κατηγορεί τον Ορφανό ότι δεν κατάφερε να εξασφαλίσει αντισταθμιστικά οφέλη από το μετρό




Όπως διαβάζουμε στο alimos.com ο Νίκος Τσαμπαρλής επισκέφθηκε το εργοτάξιο  του κλειστού γυμναστηρίου στο Παλαιό Φάληρο και ξεναγήθηκε από το “γείτονα” δήμαρχο Διονύση Χατζηδάκη.

Ο Χατζηδάκης του είπε για τα “κόλπα” που χρειάζονται για να βρεθούν χρήματα για έργα και του έδειξε το χώρο όπου κατασκευάζεται παιδική χαρά προϋπολογισμού 700.000 ευρώ με χρηματοδότηση της Αττικό Μετρό Α.Ε. σαν αντισταθμιστικό της διέλευσης του Τράμ. 


Ο επικεφαλής της μειοψηφίας στον Άλιμο Νίκος Τσαμπαρλής είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τον Δήμαρχο Π. Φαλήρου Διονύση Χατζηδάκη και να συζητήσει μαζί του θέματα που απασχολούν τους δύο γειτονικούς Δήμους.

Η επίσκεψη έγινε στο εργοτάξιο της παραλίας του Παλαιού Φαλήρου, που ο Διονύσης Χατζηδάκης έχει μετατρέψει σε γραφείο του και έτσι ο Νίκος Τσαμπαρλής είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί και στο έργο.

Ισχυρές βάσεις συνεργασίας


Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν πολλά και ανάμεσα τους το παραλιακό μέτωπο, το ρέμα Πικροδάφνης, οι μαρίνες, ακόμα και το Μητροπολιτικό Πάρκο. Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου ενημέρωσε τον Νίκο Τσαμπαρλή για τις διαδικασίες εξεύρεσης χρηματοδοτήσεων για έργα και επενδύσεις, τις διαδικασίες ενίσχυσης των αθλητικών σωματίων, τις δυνατότητες συνεργασίας των δύο Δήμων και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών.

Το θετικό είναι ότι τέθηκαν οι βάσεις μιας στενότερης συνεργασίας μεταξύ των Δήμων Αλίμου και Π. Φαλήρου ενώ για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκε η άριστη σχέση μεταξύ των δύο ανδρών.

Ακολούθησε ξενάγηση στο εργοτάξιο του κλειστού γυμναστηρίου αλλά και παρακείμενου χώρου όπου κατασκευάζεται παιδική χαρά προϋπολογισμού 700.000 ευρώ με χρηματοδότηση της Αττικό Μετρό Α.Ε. σαν αντισταθμιστικό της διέλευσης του Τράμ.

Δυστυχώς για τον Δήμο Αλίμου η Δημοτική Αρχή δεν μπόρεσε να πετύχει κανένα αντισταθμιστικό από την κατασκευή του Μετρό αν και η διοίκηση Μαντζουράνη είχε προχωρήσει αρκετά την διαδικασία.

Το νέο κλειστό γυμναστήριο


Η κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου Παλαιού Φαλήρου και ανοικτών γηπέδων στον περιβάλλοντα χώρο είναι προϋπολογισμού 9.995.000 ευρώ που με την έκπτωση του 40,12% οδήγησε σε σύμβαση ύψους 6.026.840,81 ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Αττικής.

 

Το κλειστό γυμναστήριο πολλαπλών χρήσεων διαιρείται στις εξής ενότητες:

-Αίθουσα αθλοπαιδιών με κερκίδες καθαρών διαστάσεων 32,00 Χ 48,20μ με ελεύθερο ύψος από 8,00 έως 11,35μ. Έχει την δυνατότητα να εξυπηρετεί BASKET, VOLLEY, HANDBALL και γυμναστική. Έχει την δυνατότητα να χωρίζεται σε τρία εγκάρσια γήπεδα προπόνησης. Έχει μόνιμες κερκίδες 874 θέσεων με δυνατότητα εγκατάστασης πτυσσόμενων κερκίδων άλλων 330 θέσεων.

-Λειτουργικούς χώρους κάτω από τις κερκίδες όπως χώρους αθλητών, χώρους κοινού και διοίκησης.

-Περιβάλλοντα χώρο όπου προβλέπεται η κατασκευή τεσσάρων (4) γηπέδων αντισφαίρισης και ενός γηπέδου ποδοσφαίρου 40,00 Χ 64,00 για αγώνες μικρών ηλικιών.

-Δύο κτίρια αποδυτηρίων, χώρους υγιεινής κοινού και χώρους στάθμευσης 141 θέσεων.

 (alimos.com)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.