Μη φαρμακευτική αντιμετώπιση της Υπέρτασης





Ένα καινοτόμο παρεμβατικό πρόγραμμα μη φαρμακευτικής αντιμετώπισης της υπέρτασης με μεθόδους διαχείρισης του στρες για αλλαγή τρόπου ζωής και υιοθέτηση υγιεινών συμπεριφορών, σε προ-υπερτασικούς και υπερτασικούς ασθενείς ξεκινάει στο Δήμο Αγ. Δημητρίου σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή Αθηνών στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος: «Έλεγχος του Στρες και Προαγωγή της Υγείας» και του Ευρωπαϊκού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς 2007 – 2013.

Ο πρώτος και καθοριστικός σταθμός ανίχνευσης και διαλογής των ασθενών θα είναι τα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αγ. Δημητρίου σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες. Κατόπιν ραντεβού με την εξειδικευμένη ομάδα ιατρών και επαγγελματιών Διαχείρισης του Στρες & Προαγωγής της Υγείας, οι δημότες θα έχουν την ευκαιρία σε αυτή την πρώτη συνάντηση να τους γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις που είναι ικανές να ανιχνεύσουν την προϋπέρταση ή αρτηριακή υπέρταση σταδίου 1.

Εν συνεχεία, αφού πληρούνται συγκεκριμένα ιατρικά κριτήρια του προγράμματος, τα επιλεγμένα άτομα  που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα και θα εισαχθούν στη μελέτη θα παραπέμπονται στο Λαϊκό Νοσοκομείο και συγκεκριμένα στο Καρδιαγγειακό Εργαστήριο της Α’ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου, όπου και θα υποβληθούν σε εξειδικευμένες εξετάσεις ΔΩΡΕΑΝ, σχετικές με την αρτηριακή πίεση και την εκτίμηση του συνολικού καρδιαγγειακού κινδύνου.

Μετά τις μετρήσεις θα εφαρμοστεί παρεμβατικό πρόγραμμα διαχείρισης του στρες και αλλαγής του τρόπου ζωής. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει διαλέξεις και βιωματικά σεμινάρια γνωσιακής αναδόμησης, προώθησης της άσκησης και της υγιεινής διατροφής μέσω της διαχείρισης του στρες. Με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται η μείωση των παρενεργειών των φαρμάκων, η αυτορρύθμιση της υπέρτασης, η πρόληψη και η προαγωγή της υγείας στην κοινότητα μέσω της ενδυνάμωσης του ατόμου και αύξησης του ελέγχου του στην υγεία.

 

 

 

Για συμμετοχή στο πρόγραμμα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν καθημερινά στα εξής τηλέφωνα:

210 6534507 και 6978 101567

 

 

Επισημαίνεται, πως η συμμετοχή στο εν λόγω πρόγραμμα είναι εντελώς ΔΩΡΕΑΝ.

 

 

 

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.