Δήλωση του Δημοτικού Συμβούλου Γιάννη Παραλά




Ο σ. Γιάννης Παραλάς στα πλαίσια της πολιτικής της παράταξης να εναλλάσσονται οι αιρετοί (αλλά όχι οι ερέτες) αντικατέστησε την σ. Ελένη Μπελιά στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στη πρώτη του παρουσία με την ιδιότητα του Δημοτικού Συμβούλου, στη συνεδρίαση της 29/4/13 έκανε την παρακάτω δήλωση.

Για 20 και πλέον χρόνια, στηρίζω και συμμετέχω στις δημοτικές κινήσεις πολιτών του Αλίμου, ως “Πρωτοβουλία” στην αρχή, “Συνεργασία” μετέπειτα και “Ανω-Κάτω” σήμερα, στις αγωνιστικές μας προσπάθειες και δράσεις, για υπεράσπιση αρχών και αξιών, όπως ενδεικτικά είναι:

● Η συμμετοχή των πολιτών στην άσκηση και τον έλεγχο της εξουσίας , για διαφάνεια, αποτροπή διασπάθισης του δημόσιου πλούτου και προϋπολογισμούς που να καλύπτουν πρωτίστως τις κοινωνικές ανάγκες των δημοτών.

● Η κοινωνική αλληλεγγύη, σε αποκλεισμένες ομάδες και μεμονωμένα άτομα που βιώνουν από δυσχερή θέση την βαρβαρότητα της κρίσης.

● Η υπεράσπιση των ελεύθερων δημόσιων χώρων από το ξεπούλημα , την καταπάτηση και τη χρήση τους από διαπλεκόμενα ιδιωτικά συμφέροντα αφενός και, αφετέρου η δωρεάν, απρόσκοπτη πρόσβαση και χρήση τους από όλους τους πολίτες.

● Η ενθάρρυνση για συμμετοχή και δράση της νεολαίας, σε όλες της δημοτικές κοινωνικές δραστηριότητες που αφορούν, στην εκπαίδευση, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στη προστασία του περιβάλλοντος, στη χρήση δημόσιων χώρων για στέκια τους, κλπ.

● Και γενικά, η υλοποίηση των στόχων του προγράμματός μας, που εμπλουτίζεται και επικαιροποιείται από την συμμετοχή και δράση πολιτών του δήμου μας, σε μια προσπάθεια να αναδειχτεί η κοινωνική ριζοσπαστική αριστερά στη θέση ευθύνης, για τη πορεία των πραγμάτων του δήμου μας.

Τώρα μάλιστα που αρχίζει να διαφαίνεται η ελπίδα, ανατροπής της καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής από μια κυβέρνηση της αριστεράς, η ανάληψη ευθυνών της κίνησής μας στο Δήμο, θα είναι άλλο ένα εργαλείο στο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης του τόπου υπέρ των δυνάμεων της εργασίας.

Άλιμος 30-04-2013

Να σημειώσουμε ότι στη συνεδρίαση αυτή όλες παρατάξεις εκφράστηκαν με τα καλύτερα λόγια για την Ελένη και την θητεία της στο ΔΣ, αλλά και για τον Γιάννη ως άνθρωπο, καθηγητή, συνδικαλιστή και δημότη.

Σιδεροκέφαλος και καλή δύναμη σε όλους.

(anokatostokalamaki.wordpress.com)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.