Εγκατάλειψη της Δημοτικής Κοινότητας Ελληνικού από το Δήμαρχο




(toaerodromio.gr)

Από τότε που ανέλαβε η νέα Δημοτική αρχή του κ. Κορτζιδη στο ενοποιημένο δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, βιώνουμε το φαινόμενο ο νέος Δήμαρχος να έχει εγκαταλείψει την Δημοτική κοινότητα Ελληνικού. Πραγματοποίησε μεταφορά σε όλες τις υπηρεσίες από το κτίριο που στεγαζόταν ο Δήμος Ελληνικού στο Δημαρχείο Αργυρούπολης. Και αυτό είναι κατανοητό ως ένα σημείο γιατί πρέπει να υπάρξει ενοποίηση των υπηρεσιών.

Αλλά παράλληλα μπορούσε να αφήσει υπαλλήλους στο κτίριο του Ελληνικού που θα εξυπηρετούσαν καθημερινά δημότες χωρίς να τους υποβάλλει στην ταλαιπωρία της μετάβασης στην Αργυρούπολη που δυστυχώς στον χώρο του Δημαρχείου υπάρχει και πρόβλημα πάρκινγκ.

Υπηρεσίες π.χ. που αφορούν τον Δημότη όπως το πρωτόκολλο για την προώθηση αιτημάτων,το ταμείο για πληρωμές, βεβαιώσεις ΤΑΠ , υπηρεσίες Νεκροταφείου κ.τ.λ. Ευτυχώς προς το παρόν άφησε την υπηρεσία του Ληξιαρχείου.

Η δικαιολογία βέβαια για τον Κορτζίδη είναι η εφαρμογή του Καλλικράτη. Αυτό είναι ένα ακόμα ψέμα του. Ως έδρα του ενοποιημένου Δήμου έχει οριστεί βεβαίως η Αργυρούπολη. Αλλά είναι στο χέρι του Δημάρχου πως θα διοικήσει.

Όταν σήμερα υπάρχει το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο και στους δυο Δήμους το πιο εύκολο με μια απλή σύνδεση INTERNET είναι να υπάρχει υπάλληλος στο κτίριο του Ελληνικού που θα δέχεται όλα τα αιτήματα και να τα πρωτοκολλεί και να προωθεί άμεσα .

Όπως το να υπάρχει γραφείο προσωπικού όταν στεγάζεις στο Ελληνικό όλα πλέον τα συνεργεία του Δήμου,την Δημοτική Αστυνομία και την Τεχνική Υπηρεσία που θα εξυπηρετεί όλους αυτούς τους εργαζόμενους για τα θέματα τους και να μην αναγκάζονται να μετακινούνται στην Αργυρούπολη, σπαταλώντας άσκοπα εργατοώρες. Το πιο εύκολα πραγματοποιήσιμο βέβαια είναι η ύπαρξη ταμία και στο Ελληνικό. Όλα αυτά χρειάζονται απλώς την πολιτική βούληση του Δημάρχου.

Επίσης ο Δήμαρχος Κορτζιδης θα μπορούσε να ορίσει και Αντιδήμαρχο Ελληνικού με αρμοδιότητες,για να μπορεί να επιλύει άμεσα προβλήματα της κοινότητας Ελληνικού όπως προβλέπει ο Καλλικράτης. Όπως επίσης ο ίδιος νόμος προβλέπει,και μάλιστα ψηφίσαμε στις δημοτικές εκλογές του 2010, Τοπικό Δημοτικό Συμβούλιο με Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο.

Στα συμβούλια αυτά όπως προβλέπει ο Καλλικράτης(άρθρα 81 & 83 του νόμου 3852/2010) ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο με αποφάσεις τους, μπορούν να μεταβιβάζουν συγκεκριμένες αρμοδιότητες.

Επίσης ρητά αναφέρεται μέσα στον νόμο ότι το Τοπικό Συμβούλιο διατυπώνει προτάσεις για τις υπηρεσιακές μονάδες του Δήμου για τις οποίες συντρέχουν δυνατότητες λειτουργίας τους στην Δημοτική Κοινότητα με κριτήριο ότι θα συμβάλλουν στην καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών και στην ανάπτυξη της περιοχής.

Δυστυχώς ο Κορτζιδης,από δική του υπαιτιότητα τίποτα από αυτά δεν έχει τηρήσει και δεν έχει υλοποιήσει. Η συνέπεια όλων αυτών είναι η ταλαιπωρία 20000 συνδημοτών μας από το Ελληνικό. Αντίστοιχα βέβαια δεν έχει τίποτα υλοποιήσει και για την Δημοτική Κοινότητα της Αργυρούπολης.

Ισχυρίζεται λοιπόν ο Κορτζιδης και οι δημοτικοί του σύμβουλοι ακόμα ότι για όλα φταίει ο Καλλικράτης. Δεν είναι έτσι. Το γιατί συμβαίνει αυτό δεν το ξέρουμε. Μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε όπως:

Είναι συγκεντρωτικός
Δεν έχει εμπιστοσύνη στα άτομα της παράταξης του που έχουν εκλεγεί στο Τοπικά Δημοτικά Συμβούλια και στους Προέδρους αυτών.
Πρέπει να δικαιώσει την «υποτιθέμενη» απεργία πείνας που πραγματοποίησε εναντίον του Καλλικράτη και να αποδείξει ότι αυτός τα είχε πει για το πόσο κακός είναι ο νέος νόμος για την Αυτοδιοίκηση.

Επιλέξτε όποιες θέλετε από τις τρεις υποθέσεις. Ή και τις τρεις…

Η ουσία ότι ο ίδιος ο Κορτζιδης έχει επιλέξει την ταλαιπωρία των Δημοτών της Κοινότητας Ελληνικού όσο αφορά τις υπηρεσίες προς αυτούς.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.