“Stop στην έρευνα ανώνυμων καταγγελιών από το ΣΔΟΕ”
(notia-press.gr)

Για μια ακόμη φορά οι ανώνυμες καταγγελίες που έγιναν στο ΣΔΟΕ από αντιπολιτευόμενους του Δημάρχου και αφορούσαν οικονομικά στοιχεία, έπεσαν στο κενό.

Για 19η φορά μέσα σε 24 μήνες κλιμάκιο του ΣΔΟΕ έκανε φύλλο και φτερό τις οικονομικές συνδιαλλαγές του Δήμου Γλυφάδας και τελικά το μόνο που κέρδισαν ήταν τα… καφεδάκια τους στη Γλυφάδα.

Για μια ακόμη φορά οι ανώνυμοι θρασύδειλοι αντίπαλοι του Δημάρχου είδαν να πέφτουν στο κενό οι καταγγελίες τους για δήθεν υπερτιμολογήσεις, οικονομικές συνδιαλλαγές και αναθέσεις έργων.

Για μια ακόμη φορά οι “ΑΝΩΝΥΜΟΙ” καταγγέλοντες έβαλαν την ουρά τους πίσω στα σκέλια, αφού το ΣΔΟΕ τα βρήκε όλα εντάξει στην οικονομική διαχείρηση του Δήμου.

Πόσο ακόμη όμως θα μπορούν οι οιοσδήποτε “ΑΝΩΝΥΜΟΙ” να καταγγέλουν χωρίς στοιχεία; Ούτε καν εδείξεις; Με μόνη αιτιολογία τις παρλαπίπες κάποιων αντιπάλων του Δημάρχου που ξεσηκώνουν το κόσμο όταν οι καθαρίστριες του Δήμου αγοράζουν τη… χλωρίνη 2,10 ευρώ από 1,98 που το πουλάει ο Σκλαβενίτης;

Με ποιά σοβαρότητα θα πρέπει να τους εμπιστευτεί ο Γλυφαδιώτης όταν “ΑΝΩΝΥΜΑ” καταγγέλουν τις υπηρεσίες οτι δεν κάνουν έντιμα και σοβαρά τη δουλειά τους;

Μετά από το χθεσινό (ξανά) φιάσκο στην έρευνα, ήδη οι επικεφαλείς του ΣΔΟΕ αποφάσισαν κάποια μέτρα που σας τα παρουσιάζουμε.

Stop στην έρευνα ανώνυμων καταγγελιών από το ΣΔΟΕ

Το ενδεχόμενο να τεθούν ασφαλιστικές δικλείδες, ώστε το ΣΔΟΕ να μην δέχεται και, άρα, να μην ερευνά ανώνυμες καταγγελίες κατά δημόσιων λειτουργών για περιπτώσεις διαφθοράς, εξετάζει η κυβέρνηση μετά το «τσουνάμι» από λίστες που είδαν το τελευταίο διάστημα το φως της δημοσιότητας.

Μάλιστα, σχετικό αίτημα πρόκειται να καταθέσει, το προεδρείο της ΚΕΔΕ κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης (στις 12 το μεσημέρι) των εκπροσώπων των δημάρχων με τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, μετά και τη δημοσιοποίηση της «λίστας των 105» νυν και πρώην αιρετών που ελέγχονται για μαύρο χρήμα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η ΚΕΔΕ θα ζητήσει να προωθηθεί άμεσα και σχετική νομοθετική ρύθμιση ώστε να μην υιοθετούνται ανώνυμες καταγγελίες κατά δημοσίων λειτουργών (οι οποίοι, σύμφωνα με το νόμο, θα πρέπει να ελέγχονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα).

Σκοπός της ρύθμισης, σύμφωνα με την ΚΕΔΕ; «Αφενός να σταματήσει ο διασυρμός και η διαπόμπευση των προσώπων και αφετέρου να επιτραπεί στο ΣΔΟΕ να επιτελεί ανεμπόδιστα το ρόλο του για τον οποίο έχει συσταθεί, δηλαδή την πάταξη του οικονομικού εγκλήματος και τη διεύρυνση των δημοσίων εσόδων».

Συμφωνία και από τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ

Μάλιστα, σύμφωμα με τις ίδιες πληροφορίες, το αίτημα της ΚΕΔΕ υποστηρίζει και ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Στυλιανός Στασινόπουλος, ο οποίος κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνάντησής του με τους εκπροσώπους των δημάρχων προέτρεψε τους αιρετούς να ζητήσουν νομοθετική ρύθμιση ώστε να τίθενται ασφαλιστικές δικλείδες σε σχέση με τους ελέγχους ανωνύμων καταγγελιών από τις Αρχές.

Κατά τη διάρκεια της συνάντηση ο κ. Στασινόπουλος υποστήριξε πως:

α) το 90% των καταγγελιών κατά αιρετών είναι ανώνυμες,

β) ο ίδιος δεν έδωσε καμία λίστα σε κανέναν και

γ) η «λίστα των 105» αποτελεί «ανακύκλωση» της «λίστας Τριανταφυλλόπουλου» χωρίς τα πολιτικά πρόσωπα.

Μάλιστα, ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των δημάρχων ότι αν και έχει ζητήσει ΕΔΕ για τη διαρροή της «λίστας Τριανταφυλλόπουλου» εδώ και σχεδόν τρεις μήνες, ακόμη δεν έχει υπάρξει σχετικό πόρισμα.

ΚΕΔΕ: Άμεση διαλεύκανση των υποθέσεων

Να σημειωθεί πως επιπλέον η ΚΕΔΕ από τον Αντώνη Ρουπακιώτη θα ζητήσει ό,τι ζήτησε και από τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ: «την άμεση διαλεύκανση όλων των υποθέσεων που αφορούν στον έλεγχο αιρετών και τη δημοσίευση των πορισμάτων και την απόδοση ευθυνών εάν υπάρχουν».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.