ΤΑΙΠΕΔ – πωλητήριο σε 31.52 ακίνητα, τι αποφάσισαν για το Ελληνικό




Σημειώνεται ότι στο διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ συζητήθηκε εκτενώς και το θέμα της αξιοποίησης του Ελληνικού και η διαδικασία για την επόμενη φάση του διαγωνισμού (υποβολή δεσμευτικών τεχνικών και οικονομικών προσφορών) αναμένεται να οριστικοποιηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου.

Προς αξιοποίηση 3.152 ακίνητα>

«Πολύ σύντομα θα έχουμε ορατό, μετρήσιμο αποτέλεσμα» στην αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου ανέφερε νωρίτερα σήμερα στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Σταϊκούρας, η διαδικασία προχωρά είτε με τη μείωση των μισθωμάτων που καταβάλλει το Δημόσιο για την στέγαση των υπηρεσιών του, είτε με την παραχώρηση ακινήτων του στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Σύμφωνα με στοιχεία του ΤΑΙΠΕΔ, που παρέθεσε ο ίδιος, έχουν εξεταστεί τα χαρτοφυλάκια 30 διαφορετικών φορέων του Δημοσίου με συνολικό αριθμό 80.714 ακίνητα.

Με βάση τα κριτήρια που έθεσαν οι σύμβουλοι, πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός, επελέγησαν προς αξιοποίηση 3.152 ακίνητα κατανεμημένα σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Το «πράσινο φως» για την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ έδωσε το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), ενώ, ταυτόχρονα, όρισε συγκεκριμένες προθεσμίες για τα Κρατικά Λαχεία και την Κασσιώπη στην Κέρκυρα.

Σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε το ΤΑΙΠΕΔ, η δημοσίευση της πρόσκλησης ενδιαφέροντος και η έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση του 29% του ΟΠΑΠ (στο Δημόσιο θα απομείνει περίπου 5%) αναμένεται τις επόμενες ημέρες. Η πώληση θα γίνει με διεθνή ανοικτό πλειοδοτικό διαγωνισμό, ενώ η προεπιλογή των υποψηφίων θα γίνει με χρηματοοικονομικά κριτήρια.

Για την ιδιωτικοποίηση των κρατικών λαχείων, με σύμβαση παραχώρησης, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να υποβάλουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές εντός 45 ημερών. Ενώ, για την αξιοποίηση της έκτασης στην Κασσιώπη Κέρκυρας, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να υποβάλουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές εντός 60 ημερών.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.