Εκλογικές… απεργίες προγραμματίζουν οι εργαζόμενοι στους Δήμους
Αποχή των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από κάθε εκλογική εργασία έως την Παρασκευή 15 Ιουνίου και προκήρυξη 48ωρης απεργίας το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Ιουνίου, αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αντιδρώντας στο μη καθορισμό “αξιοπρεπούς”, όπως χαρακτηρίζει στην ανακοίνωσή του, ειδικής εκλογικής αποζημίωσης για όσους απασχοληθούν στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

Διαβάστε την ανακοίνωση των εργαζομένων:

“Για ακόμη μία φορά, επιχειρείται οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να καταστούν «όμηροι» μιας πολιτικής μεθόδευσης και καταδικαστέας τακτικής εκ μέρους της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών. Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δηλώνει αποφασισμένη να προασπίσει την αξιοπρέπεια των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δεχθεί τον ευτελισμό του ρόλου και της προσφοράς του κλάδου στην προετοιμασία και τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας.

Πόσο μάλλον, όταν η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. έδειξε καλή διάθεση και έγκαιρα έθεσε στον υπηρεσιακό Υπουργό Εσωτερικών κ. Αντώνη Μανιτάκη το θέμα της ειδικής εκλογικής αποζημίωσης, καταθέτοντας του συγκεκριμένη πρόταση, ζητώντας άμεσα απάντηση. Η πρόταση ήταν να καθοριστεί μία αξιοπρεπής αμοιβή για όσους συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία της 17ης Ιουνίου 2012, αντί της κοροϊδίας των 97,00 ευρώ μεικτά που δόθηκαν για τρείς (3) ημέρες εργασίας στις εκλογές της 6ης
Μαΐου 2012.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. είχε εκφράσει στον κ. Αντώνη Μανιτάκη την πρόθεση της, σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατός ο καθορισμός μιας αξιοπρεπούς εκλογικής αποζημίωσης, να εργασθούν αφιλοκερδώς οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012, με την προϋπόθεση ότι και οι άλλοι εμπλεκόμενοι κλάδοι θα εργασθούν «τσάμπα» και τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν να μπουν στο Δημόσιο Ταμείο και να αξιοποιηθούν προς όφελος του δοκιμαζόμενου από την οικονομική κρίση Ελληνικού Λαού.

Παρά την παρέλευση 15θημέρου από τη συνάντηση και την υποβολή της πρότασης στον κ. Μανιτάκη, και ενώ πλησιάζουν οι εκλογές, κυβέρνηση και πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών αδιαφορούν, εμπαίζουν, χρονοτριβούν και κινούνται στα χνάρια της απαράδεκτης τακτικής που ακολουθήθηκε παραμονές των εκλογών της 6ης Μαΐου 2012, κρατώντας «ομήρους» χιλιάδες εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ε, αυτή την φορά δεν θα τους περάσει…”

 

x

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.