Kαταγγελία: Θαλαμηγός εφοπλιστή προκαλεί ρύπανση στις ακτές της Βούλας και του Καβουρίου!




(Εξωραϊστικός Σύλλογος “Πολιτεία” Βούλας)

Κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε γίνει αποδέκτες παραπόνων από κολυμβητές των παραλιών Βούλας – Καβουρίου για εμφάνιση ρύπων με μορφή φυσαλίδων και άλλων μικρών αδιευκρίνιστων σωματιδίων στην επιφάνεια της θάλασσας.
Ταυτόχρονα όπως πληροφορηθήκαμε από το Νοσοκομείο Ασκληπιείο, τα συμπτώματα εξανθημάτων και αλλεργιών σε κολυμβητές των αναφερόμενων παραλιών, βρίσκονται σε έξαρση . Έχουμε ήδη ζητήσει από Δημοτική Αρχή ΒΒΒ και Λιμεναρχείο Γλυφάδας να πραγματοποιηθούν έλεγχοι για την ποιότητα του νερού στις παραλίες.
Επίσης πρέπει να ερευνηθεί το μέγεθος της ενδεχόμενης ρύπανσης που προκαλείται από το γιώτ που εδώ και μήνες, αγκυροβολεί σε μόνιμη βάση στις ακτές Βούλας και Καβουρίου εναλλάξ και σε μικρή απόσταση από την παραλία.
Με μόνιμους σχεδόν 7 επιβαίνοντες, κατοικίδια ζώα και την πετρελαιογεννήτρια να λειτουργεί σε 24ωρη βάση, διερωτάται κανείς πως είναι δυνατόν ο ιδιοκτήτης του γιώτ να μην έχει την απαιτούμενη ευαισθησία και για την ενόχληση που προκαλεί και για την ενδεχόμενη θαλάσσια ρύπανση.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.