Τα Θεοφάνεια σε Βάρκιζα, Βούλα και Βουλιαγμένη (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




Με τον λαμπερό ήλιο σύμμαχο, πλήθος δημοτών παρακολούθησε τον εορτασμό των Θεοφανείων στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.
Στη Βούλα κατά τη ρίψη του σταυρού την παράσταση έκλεψαν δύο αδερφές 9 και 10 ετών, που αψήφησαν το κρύο και βούτηξαν για να πιάσουν τον σταυρό. Αλλά και ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Σωτηρόπουλος, που ενώ ο σταυρός έπεσε πραγματικά δίπλα του, έδωσε προτεραιότητα σε νέα παιδιά να κολυμπήσουν προς το μέρος του.
Στη Βάρκιζα πρωταγωνίστησε στην τελετή η Φιλαρμονική του Δήμου που έφτασε στον τόπο ρίψης του σταυρού μετά από μια μικρή πορεία στην παραλιακή λεωφόρο, ενώ εκατοντάδες δημότες συγκεντρώθηκαν στην παραλία, συμμετέχοντας στην τελετή.
Στη Βουλιαγμένη η επίσημη τελετή έγινε στην πισίνα του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης, ενώ προηγήθηκε σύντομη τελετή παρουσία της δημοτικής αρχής.
Ο Δημήτρης Δαβάκης ήρθε στην τελετή της Βούλας με τον γιο του στους ώμους, ανταλλάσσοντας ευχές με όλους.
Ο Δημοσθένης Δόγκας, έκανε την παρακάτω δήλωση:
Η ρίψη και η ανάκτηση του σταυρού εκτός της ουσιαστικής και συμβολικής αξίας και του μυστηρίου, δηλώνει παραβολικά την απώλεια αλλά και επανάκτηση της πίστης μας! Όλοι κάποτε απογοητευόμαστε ή αμφισβητούμε τα «πιστεύω» μας… Όλοι μαζί όμως σαν λαός, σαν ποίμνιο μπορούμε να βοηθήσουμε και να παλέψουμε ο ένας για τον άλλο όπως όλοι εμψυχώνουμε τους θαρραλέους που βουτούν στα παγωμένα νερά για τον Σταύρο… Για την ανάκτησή του και μέσα από αυτήν την ανάκτηση της Πίστης και των ιδανικών!

ΠΗΓΗ:3vita.gr – Γιώργος Λαουτάρης

Χαρακτηριστικά στιγμιότυπα

Γεμάτος ο χώρος του ΝΑΟΒ:

Μέλη της δημοτικής αρχής και δημοτικοί υπάλληλοι, με επικεφαλής τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο

 Ισιδώρα Βασιλειάδη και Δημοσθένης Δόγκας

Τα δύο γενναία κορίτσια της Βούλας

Στην παραλία της Βάρκιζας

Από την εκδήλωση στον ΝΟΒ (φωτογραφίες: Βασίλης Γραμμένος)

 

 

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.