Από τη Ρωσία με …αγάπη




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:
O Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, υποδέχθηκε σήμερα στο Γραφείο του τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Essentuki της Ρωσίας κ. Jacov Poliev που τον επισκέφθηκε στα πλαίσια των καθιερωμένων συναντήσεων των, από το 1995 αδελφοποιημένων Δήμων, Essentuki και Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης κ.Jacov Poliev επέδωσε στον κ. Γιάννη Κωνσταντάτο, εκ μέρους της Δημάρχου του Essentuki, αναμνηστικό δώρο για την ανάληψη των δημαρχιακών καθηκόντων του, καθώς και πρόσκλησή της να επισκεφθεί τον Δήμο Essentuki το προσεχές έτος.

Ο κ. Γιάννης Κωνσταντάτος ευχαρίστησε τον κ. Poliev για το δώρο και την πρόσκληση – την οποία και απεδέχθη – επιδίδοντάς του και αυτός με τη σειρά του αναμνηστικό δώρο του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, καθώς και πρόσκληση προς την Δήμαρχο του Essentuki να επισκεφθεί τον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Σημειώνεται ότι η πόλη Essentuki βρίσκεται στα νότια της Ρωσίας στην κοιλάδα του ποταμού Podkumok, στους πρόποδες του Καυκάσου και αποτελεί περιώνυμο θεραπευτικό θέρετρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, διαθέτοντας πάνω από 20 πηγές μεταλλικού νερού και πολλές δεκάδες ιαματικά λουτρά, ως και κέντρο οικολογικού τουρισμού.

Επιπλέον, θεωρείται ότι είναι η πολιτιστική πρωτεύουσα του ελληνικού πληθυσμού της Ρωσίας, ακόμα και σήμερα, αφού το 1/10 του πληθυσμού της των ~100.000 κατοίκων της είναι Ελληνικής καταγωγής.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.