Κλείνει το Κέντρο Υγείας Βάρης;




Κλείνει το Κέντρο Υγείας Βάρης;

Η πληροφορία ότι επίκειται το κλείσιμο του Κέντρου Υγείας Βάρης επαληθεύεται από την πρόεδρο της Κοινότητας Μαρία Κανέλλου η οποία εργάζεται στο Κέντρο Υγείας Βάρης.
Μάλιστα, στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου την περασμένη Δευτέρα, ενημέρωσε το σώμα για το γεγονός αυτό.«Τον τελευταίο καιρό γίνομαι αποδέκτης του φόβου και της ανησυχίας των κατοίκων της περιοχής μας για το θέμα της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας της Βάρης, τόσο ως Πρόεδρος του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας όσο και ως εργαζόμενη του Κέντρου Υγείας της Βάρης.

Δυστυχώς οι εξελίξεις στην χώρα μας πάνω στην Δημόσια Διοίκηση είναι ραγδαίες και έχουν ως γνώμονα μόνο τις οικονομίες κλίμακας.


Όμως πρέπει να σταματήσουν οι αλλαγές που θέτουν σε κίνδυνο και υποβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής μας.


Το Κέντρο Υγείας της Βάρης επιτελεί υπηρεσίες ζωτικής σημασίας παρέχοντας πρωτοβάθμια φροντίδα και πρόληψη στις περιοχές της Βάρης, Βούλας και Βουλιαγμένης καθώς και στις περιοχές της Αγ. Μαρίνας, Κιτσίου, Σκάρπιζας και γενικώς όλης της νοτιοανατολικής Αττικής
 δήλωσε η Μαρία Κανέλλου σημπληρώνοτας:

Το σημαντικότερο δε είναι η παροχή πρώτων βοηθειών και αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών τα οποία εάν το Κέντρου Υγείας κλείσει θα πρέπει να πηγαίνουν σε νοσοκομεία της Αθήνας, γεγονός απαράδεκτο και ανέφικτο. Επίσης πρέπει να υπάρξει μέριμνα και αίτημα από τον δήμο μας ώστε η γιατρός κ. Κραβαρίτου, η οποία έχει έρθει με απόσπαση από τη Κ.Υ. Μυκόνου να παραμείνει στην περιοχή μας καθώς το Κ.Υ. Βάρης αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα ενόψει τις συνταξιοδότησης ενός εκ των τεσσάρων ιατρών. Ως φυσικό επακόλουθο οι τρεις εναπομείναντες ιατροί δεν δύνανται να καλύψουν τις εφημερίες του μήνα και ως εκ τούτου θα οδηγηθούμε στην υπολειτουργία ενός τόσο σημαντικού Κέντρου Υγείας.

Όλα τα Νότια Προάστια εξυπηρετούνται από το Νοσοκομείο της Βούλας και όταν αυτό δεν έχει εφημερία, εφημερεύει το Κέντρο Υγείας της Βάρης παρέχοντας πρώτες βοήθειες. Το Κέντρο Υγείας Βάρης τον τελευταίο χρόνο υπολειτουργεί, καθότι δεν εφημερεύει οκτώ (8) ημέρες το μήνα. Το Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας στο οποίο και ανήκει, ενημέρωσε το Διευθυντή του Κέντρου Υγείας ότι προτίθεται να σταματήσει τη Λειτουργία του όλα τα Σαββατοκύριακα του μήνα.»

Το τοπικό συμβούλιο Βάρης αποφάσισε την έκδοση υπομνήματος που θα σταλεί προς όλους τους αρμόδιους φορείς με σκοπό να ενημερωθούν για τον επικείμενο κλείσιμο ενός τόσο σημαντικού Κέντρου Υγείας.

«Η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Βάρης, καθ’ όλο το 24ωρο, κρίνεται αναγκαία, για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, πρώτες βοήθειες κ.λ.π., τόσο για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής όλης της ακτίνας (Βάρη -Βούλα-Βουλιαγμένη, Κίτσι Κορωπίου, Γλυφάδα, Ελληνικό, Αργυρούπολη, κ.λ.π.). Στα Νότια Προάστια δεν υπάρχει άλλο Νοσοκομείο, εκτός του Ασκληπιείου Βούλας που έχει Γενική εφημερία μόνο οκτώ (8) ημέρες το μήνα.

Η περιοχή του Δήμου Βάρης –Βούλας-Βουλιαγμένης είναι και τουριστική, άρα κατά τους θερινούς μήνες κατακλύζεται από χιλιάδες λουόμενους, πέραν των πενήντα χιλιάδων κατοίκων του Δήμου και των διακοσίων χιλιάδων της ευρύτερης περιοχής
Στην περιοχή ευθύνης του υπάρχει μεγάλος αριθμός σχολείων, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς επίσης και παιδικοί σταθμοί με παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Για τους παραπάνω λόγους απαιτούμε την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας, που είναι και πάγιο αίτημα των φορέων και των κατοίκων της περιοχής μας, την παραμονή της γιατρού κ. Κραβαρίτου στο Κ.Υ. Βάρης η οποία κρίνεται αναγκαία για τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας και διαμαρτυρόμαστε έντονα για την προσπάθεια ουσιαστικής κατάργησής του.»

Το παρόν ψήφισμα να τεθεί υπόψη του Αρμοδίου Υπουργείου Υγείας καθώς και σε οιονδήποτε αρμόδιο και να συνυπογράψουν και οι Σύλλογοι που παρίστανται στην συνεδρίαση ή επιθυμούν.

(notiareport.gr)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.