Έρχεται το 2023 Grand Μασούτης στα νότια προάστια




(Του Γιώργου Λαμπίρη – capital.gr)

Με ανάπτυξη κύκλου εργασιών κατά 5% θα κλείσει το 2022 για τον Μασούτη σε σχέση με τα 883,47 εκατομμύρια ευρώ που ήταν ο τζίρος του το 2021 σύμφωνα με πηγές κοντά στην εταιρεία. Την ίδια στιγμή η αλυσίδα εξετάζει έντονα την επέκτασή της στην Αττική καθότι το 2023 θα λειτουργήσει τέσσερα νέα καταστήματα με επιφάνεια από 2.000 έως και 3.000 τετραγωνικά μέτρα, το ένα εκ των οποίων κατασκευάζεται από την Ten Brinke στη λεωφόρο Βουλιαγμένης στη Γλυφάδα και πρόκειται για ένα σύνθετο project που εκτός από το κατάστημα του Μασούτη, θα περιλαμβάνει ένα κατάστημα της αλυσίδας παιδικών ειδών, Max Stores καθώς και ένα κτίριο κατοικιών.

Το επί χρόνια εγκαταλελειμμένο κτήριο στη Λ. Βουλιαγμένης δίνει τη θέση του σε δύο φιλικά προς το περιβάλλον, σύγχρονα, χαμηλού ενεργειακού αποτυπώματος κτήρια. Σε οικόπεδο περίπου 4.700τμ, κατασκευάζονται ένα κτήριο εμπορικής χρήσης κι ένα οικιστικό συγκρότημα.

Σε ό,τι αφορά τις τρεις γέφυρες ο Μασούτης κατάφερε να αποκτήσει μετά από χρονοβόρες διαπραγματεύσεις, λόγω του περίπλοκου ιδιοκτησιακού καθεστώτος, ένα μεγάλο οικόπεδο στη συγκεκριμένη περιοχή όπου εκεί θα κατασκευαστεί ένα ακόμη κατάστημα αυτού του βεληνεκούς ενώ επίκειται δημιουργία και δύο ακόμη καταστημάτων με ανάλογη επιφάνεια που θα υπερβαίνει τα 2.000 τετραγωνικά μέτρα. Σχετικά αναφέρθηκε ο Θεόδωρος Γεροστεργιούδης, στο πλαίσιο της τοποθέτησής του στο ετήσιο συνέδριο του ΙΕΛΚΑ. 

Γεωγραφική ζώνη ενδιαφέροντος σύμφωνα με τον ίδιο είναι η Νότια Ελλάδα και η Πελοπόννησος. 



Από την πλευρά του ο διευθυντής πληροφορικής της Δ. Μασούτης Α.Ε. αναφέρθηκε στην κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε το καλοκαίρι του 2022 η επιχείρηση με παραβίαση συστημάτων της, κατά την ομιλία του στο πλαίσιο του ίδιου συνεδρίου σε ενότητα με θέμα την Κυβερνοασφάλεια στο Λιανεμπόριο. “Το περιστατικό είχε ως αποτέλεσμα την παραβίαση των συστημάτων μας. Ωστόσο η εταιρεία είχε έντονο επενδυτικό πλάνο στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, λειτούργησαν κάποια πράγματα που μας έδωσαν την δυνατότητα να ανταποκριθούμε και να περιορίσουμε την επίθεση σε συγκεκριμένο χώρο του δικτύου. Το σύστημα έγκαιρης αναγνώρισης περιστατικών, αντιλήφθηκε πολύ γρήγορα ότι κάτι παραβίασε την ασφάλεια του δικτύου, η οποία εκείνη τη στιγμή δεν ήταν πλήρης. Το δεύτερο σημείο που είχε να κάνει με την έγκαιρη αναγνώριση του περιστατικού, λειτούργησε, αντιδράσαμε έγκαιρα και καταφέραμε και διακόψαμε την επίθεση πάρα πολύ γρήγορα και έτσι η επίθεση περιορίστηκε μόνος στις κεντρικές υποδομές και δεν πέρασε σε καταστήματα ή αποθήκες, ενώ δεν είχαμε και διαρροή προσωπικών δεδομένων. Αξιοποιήσαμε τις επενδύσεις που είχαμε κάνει στην ασφάλεια και στον τομεά του business continuity και ξαναστήσαμε πολύ γρήγορα τις υπηρεσίες που είχαν πληγεί και σε σύντομο χρονικό διάστημα η εταιρεία ήταν πάλι απολύτως λειτουργική με μηδενικές απώλειες”.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.