Παρουσίαση βιβλίου “Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων” στην Ηλιούπολη




Η δημοτική παράταξη “Ηλιούπολη: Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών” σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου “Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων” του κ. Ξενοφώντα Μουσά, Αστρονόμου, Διευθυντή του Εργαστηρίου Αστροφυσικής και Καθηγητή Φυσικής Διαστήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η βιβλιοπαρουσίαση στην οποία θα συμμετάσχει η Πανελλήνια Εταιρεία Λόγου και Τέχνης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012 και ώρα 19.30, στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης.

Το εξαιρετικό βιβλίο “Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων”, που εκδόθηκε από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών (2011), είναι ένας βασικός οδηγός, αλλά και η πρώτη παρουσίαση στα ελληνικά ή σε όποια άλλη γλώσσα, του Μηχανισμού των Αντικυθήρων από έναν πρωταγωνιστή των νέων μελετών του αρχαιότερου υπολογιστή, του αρχαιότερου γνωστού επιστημονικού οργάνου, του αρχαιότερου μηχανικού σύμπαντος.

Περιέχει πολλά απίστευτα όσο και ενδιαφέροντα μυστικά του Μηχανισμού, που αποκαλύπτονται και δημοσιεύονται για πρώτη φορά, με ανέκδοτη εικονογράφηση. Μέσα από τις σελίδες του ο συγγραφέας, όπως αποκαλύπτεται για πρώτη φορά στην παγκόσμια βιβλιογραφία, αποδεικνύει ότι ο παππούς του μηχανήματος είναι ο Αρχιμήδης του οποίου ο Μηχανισμός φέρει την παρατηρησιακή υπογραφή.

Το βιβλίο απευθύνεται σε κάθε νέο σε ηλικία ή ψυχή, κάθε ανήσυχο πνεύμα που επιθυμεί να γνωρίσει μυστικά της αρχαίας αστρονομίας από πρώτο χέρι.

 

Τι ήταν ο μηχανισμός των Αντικυθήρων;

 

χ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.