Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος αποχαιρέτησε τον πρώτο Δήμαρχο της Βουλιαγμένης, Πατρίκιο Καραγεώργο




Στο Κοιμητήριο της Βουλιαγμένης κηδεύτηκε τη Δευτέρα (8/4), ο επί σειρά ετών Κοινοτάρχης και πρώτος Δήμαρχο Βουλιαγμένης, Πατρίκιος Καραγεώργος.

Ο αποχαιρετισμός του Δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλου:

“Η Βουλιαγμένη σήμερα, αποχαιρέτησε με μεγάλη συγκίνηση έναν άξιο άνθρωπο που άφησε έντονο αποτύπωμα στην πόλη όπου μεγάλωσε και δημιούργησε, τον επί σειρά ετών Κοινοτάρχη και Πρώτο Δήμαρχο Βουλιαγμένης, Πατρίκιο Καραγεώργο.

Ήταν κοινοτικός σύμβουλος το 1967, όταν απολύθηκε από τη Χούντα λόγω των πολιτικών του φρονημάτων.



Εξελέγη Κοινοτάρχης στις πρώτες αυτοδιοικητικές εκλογές της Μεταπολίτευσης το 1975 και παρέμεινε στο αξίωμα μέχρι το 1986, χρονιά όπου η Βουλιαγμένη ανακηρύχθηκε Δήμος.

Ο πατέρας Ηρακλής, συνδέθηκε με ισχυρή φιλία με τον Στρατηγό και αργότερα Πρωθυπουργό Νικόλαο Πλαστήρα, ο οποίος τον επισκεπτόταν συχνά στο σπίτι. Ενώ ήταν γνωστές οι φιλικές σχέσεις μετέπειτα, του Πατρίκιου με τον Γεώργιο Παπανδρέου, δύο εξέχουσες προσωπικότητες που πιθανόν επηρέασαν θετικά τον εκλιπόντα.

Πατρίκιος, άνθρωπος οξυδερκής και δυναμικός, έμελλε να είναι αυτός που θα διοικήσει την Βουλιαγμένη σε μία περίοδο μεγάλων αλλαγών για την Αττική και να συμβάλει στην μεταμόρφωση του τόπου από εξοχή, σε ένα ξεχωριστό προάστιο και η απόκτηση κατοικίας στην περιοχή, να γίνει το όνειρο του Έλληνα της μεταπολίτευσης, χωρίς όμως να χάσει τον πράσινο χαρακτήρα της!

Ο ίδιος συνήθιζε να λέει «φιλοσοφία μου, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα την διοίκηση της Κοινότητας, τον Ιούνιο του 1975 και τις 3 θητείες που ακολούθησαν, ήταν η φροντίδα του ανθρώπου ως κομματιού του περιβάλλοντος».

Η αναγνώριση του έργου του από τους δημότες Βουλιαγμένης, αποτυπώθηκε χωρίς αμφιβολία, στο εντυπωσιακό εκλογικό ποσοστό του 78% το 1978.

Οι περισσότεροι με έχετε ακούσει να λέω ότι έχω υπάρξει τυχερός Δήμαρχος, καθώς οι προκάτοχοι μου και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες, ήταν σπουδαίοι αυτοδιοικητικοί. Ο Πατρίκιος Καραγεώργος είναι ένα λαμπρό παράδειγμα.

Εκφράζω εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του και τους οικείους του. Καλό Παράδεισο Δήμαρχε…”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.