Δήμος Ηλιούπολης: Το κλάμα πάει… σύννεφο




“Aποτελεί ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία λόγω της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης του Δήμου Ηλιούπολης”

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ) Ο Δήμος Ηλιούπολης αποδέχθηκε την κοινωνική προσφορά της Εταιρείας «MAGIC BUS» σε συνεργασία με την Ασφαλιστική Εταιρεία HELLAS DIRECT, στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων της για εργασίες βελτίωσης των σχολικών διαβάσεων, καθώς και αποκατάσταση της καθίζησης οδοστρώματος (λακούβες) με σκοπό τη βελτίωση της ασφάλειας της κίνησης των πεζών, της κυκλοφορίας των οχημάτων και την αναβάθμιση των σχολικών διαβάσεων του Δήμου μας με σκοπό την βελτίωση της ασφάλειας των μαθητών.

Η δράση αυτή πραγματοποιείται σε στενή συνεργασία με το Δήμο Hλιούπολης με την απόφαση 163/2024 της Δημοτικής Επιτροπής κατόπιν υπόδειξης από πλευράς του Δήμου συγκεκριμένων σημείων, τα οποία χρήζουν αναβάθμισης χωρίς καμία Οικονομική Επιβάρυνση για τη δράση, τα υλικά σήμανσης, την αμοιβή των εργαζομένων που θα απαιτηθούν και τις εργασίες που θα γίνουν στις σχολικές διαβάσεις, ενώ η εν λόγω εταιρεία θα χρησιμοποιήσει το κατάλληλο προσωπικό τηρουμένων των διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της εν λόγω συνεργασίας που έχει συναφθεί σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Κάρολο Ιταλό και τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες, θα βαφτούν σχολικές διαβάσεις που βρίσκονται στα σχολεία όλων των βαθμίδων του Δήμου και οι εργασίες έχουν ξεκινήσει από τις 10 Απριλίου και θα ολοκληρωθούν έως και την 31η Δεκεμβρίου 2024.



Η αναβάθμιση αφορά σε εφαρμογή σχεδίου «μολυβάκια» σε σχολικές διαβάσεις και θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας, ενώ οι εργασίες θα διεξάγονται σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές του Δήμου Ηλιούπολης.

Η περίοδος των εργασιών ενδέχεται να τροποποιηθεί βάσει του αριθμού των σημείων ενδιαφέροντος που θα υποδειχθούν από τη Δημοτική Αρχή και τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος να ολοκληρωθεί το έργο της επιδιόρθωσης.

Μετά το πέρας των εργασιών, τη συντήρηση των έργων την αναλαμβάνει ο Δήμος Ηλιούπολης. Το σημαντικό αυτό έργο της αναβάθμισης των σχολικών διαβάσεων και της αποκατάστασης καθίζησης οδοστρωμάτων (λακούβες) αποτελεί ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία λόγω της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης του Δήμου Ηλιούπολης που δεν θα επέτρεπε την ανάληψη του εν λόγω κόστους την συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.