Παραδοσιακό αποκριάτικο γλέντι στην Κερατέα




Ο Δήμος Λαυρεωτικής διοργανώνει παραδοσιακό Αποκριάτικο γλέντι με γκόγκλιες (χειροποίητα ζυμαρικά), πουπέκι, ντόπιο κρασί, πίπιζα – νταούλι και τοπικά μουσικοχορευτικά δρώμενα, την Κυριακή 17 Μαρτίου 2024 στην κεντρική πλατεία της Κερατέας από τις 3μμ.

Στο Αποκριάτικο Γλέντι θα συμμετέχει 6μελής παραδοσιακή ορχήστρα από επαγγελματίες μουσικούς και γνώστες του τοπικού ρεπερτορίου των Μεσογείων αλλά και της μουσικής παράδοσης από την υπόλοιπη Ελλάδα, με την παρακάτω σύνθεση: Σταυρούλα Δαλιάνη – Τραγούδι, Χρήστος Χάρης – Κλαρίνο, Βασίλης Αθανασιάς – Βιολί, Δημήτρης Ράπτης – Λαούτο και Τραγούδι, Βασίλης Ι. Οικονόμου – Κρουστά Νταούλι, Κώστας Κοπανιτσάνος – Πίπιζα

Μια γιορτή βγαλμένη από την παράδοση, η οποία υποστηρίζεται από όλους τους φορείς της πόλης και έχει σαν στόχο να αναβιώσουν αποκριάτικα ήθη και έθιμα μιας άλλης εποχής, ώστε να γνωρίσουν οι νεότεροι και να θυμηθούν οι μεγαλύτεροι, πώς γιόρταζαν το έθιμο της Αποκριάς οι προηγούμενες γενιές.

Το παραδοσιακό γλέντι θα πλαισιώσουν οι πολιτιστικές Δημοτικές Δομές Κερατέας: η Φιλαρμονική, η Χορωδία, η Παραδοσιακή Σχολή «ΤΟ ΚΟΠΑΝΕΛΙ», το Θεατρικό Εργαστήρι «ΘΕΣΠΙΣ».



Την εκδήλωση, υποστηρίζουν ο Λαογραφικός σύλλογος «ΑΠΟΛΛΩΝ», το «ΛΥΚΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ» παράρτημα Κερατέας, ο Πολιτιστικός & Λαογραφικός σύλλογος «ΗΓΕΧΟΡΟΣ», η Πρωτοβουλία Γυναικών «ΜΝΗΣΙΜΑΧΗ» και η ΘΕΣΠΙΣ ΑΜΚΕ.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς της εκδήλωσης: ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, Θ.Ε.Κ.Α., Οινοποιία ΣΙΝΗΣ, Επιχειρηματικό Πάρκο Κερατέας, Αντωνίου Αντώνιος-Emirates A.E.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.