Tο ενδιαφέρον της παγκόσμιας ιστιοπλοΐας στραμμένο στον Άλιμο (VIDEO)




Στον Άλιμο θα είναι στραμμένο το ενδιαφέρον της παγκόσμιας ιστιοπλοΐας, από τις 16 έως τις 23 Φεβρουαρίου του 2024. Ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου, αναλαμβάνει τη διοργάνωση της Πανευρωπαϊκής Πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι 2024 της κατηγορίας Laser-ILCA Ανδρών/Γυναικών.

Η κορυφαία διοργάνωση πρόκρισης των ILCA γίνεται πρώτη φορά στην Ελλάδα και ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή αποστολές από 40 χώρες με 350 αθλητές-αθλήτριες. Οι συμμετέχοντες θα διεκδικήσουν τα τελευταία 4 εισιτήρια (2 στην κατηγορία Ανδρών και 2 στην κατηγορία γυναικών) για το Παρίσι

Με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στις εγκαταστάσεις του ΝΟΚ, ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης και ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου, Γιώργος Χριστόπουλος, αναφέρθηκαν στις ομιλίες τους στη σπουδαία αυτή διοργάνωση που ανατίθεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ενώ βραβεύτηκαν οι αθλητές και οι προπονητές.

“Θέλω να ευχηθώ να έχετε πολύ μεγάλη επιτυχία στην Προολυμπιακή διοργάνωση για την οποία είμαστε στο πλευρό σας. Εύχομαι του χρόνου τέτοιο καιρό που θα κόβουμε ξανά την πίτα μας να έχουν πλέον ξεκινήσει τα έργα ανάπλασης της μαρίνας. Είμαστε εδώ για να δουλεύουμε αδιάκοπα και να πηγαίνει η πόλη μας μπροστά” είπε ο Ανδρέας Κονδύλης



Ο ΝΟ Καλαμακίου έχει αποδείξει την υψηλή του τεχνογνωσία στην διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων, όπως του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων το 2019 , του ομαδικού πανευρωπαϊκού 2022 και του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανοικτής θαλάσσης της κατηγορίας ORC Sportboat το 2023.

Το 2023 η Ερμιόνη Γκίκα στέφθηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια και ο Ιάσωνας Παναγόπουλος Πρωταθλητής Ευρώπης, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

“Ο ΝΟΚ διαπρέπει τα τελευταία χρόνια με τη στήριξη του δημάρχου και της μαρίνας Αλίμου που μας φιλοξενεί” είπε ο Γιώργος Χριστόπουλος

“Έχουμε γίνει ο πολυνίκης όμιλος με τα περισσότερα μετάλλια στην Ευρώπη και στον κόσμο, έχουμε διοργανώσει πετυχημένα πρωταθλήματα και μάλιστα η διεθνής ιστιοπλοϊκή κοινότητα μας έχει αναθέσει για το 2024 την διεξαγωγή της ολυμπιακής πρόκρισης για την ομάδα λέιζερ ανδρών και γυναικών της Ευρώπης για να δώσουμε τα τελευταία 4 εισιτήρια στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024. Πρώτη φορά ανατίθεται σε σωματείο τέτοιου επιπέδου διοργάνωση και είμαστε υποχρεωμένοι να πετύχουμε. Όμως όλα αυτά δεν έγιναν τυχαία. Για να φτάσουμε στο σημείο να τα κάνουμε έπρεπε να έχουμε πολύ καλούς αθλητές και πολύ δυνατό στελεχιακό δυναμικό.”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.