“Εμφύλιος” στον Άγιο Δημήτριο για τις παιδικές χαρές




Πόλεμος έχει ξεσπάσει στον Άγιο Δημήτριο, με αφορμή την απόφαση του νέου δημάρχου, Στέλιου Μαμαλάκη να βάλει λουκέτο σε 6 παιδικές χαρές, οι οποίες δεν διαθέτουν πιστοποιητικό και ειδικό σήμα καταλληλότητας. Ο δήμαρχος κατηγορεί την προηγούμενη διοίκηση για εγκληματική ολιγωρία καθώς υπάρχει καθημερινός κίνδυνος για την ασφάλεια και τη ζωή των παιδιών.

Σε ανακοίνωσή της η πρώην δήμαρχος, Μαρία Ανδρούτσου, κάνει λόγο για επικοινωνιακό σόου που έγινε για απλά και μόνο για να εξυπηρετηθεί το αφήγημα της «καμμένης γης».

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του δήμου, η απόφαση για το σφράγισμα ελήφθη έπειτα από την ενημέρωση του δημάρχου από τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες σε σχετικό ενημερωτικό έγγραφό τους αναφέρουν ότι οι συγκεκριμένες παιδικές χαρές δεν πληρούν τους απαραίτητους όρους ασφαλείας.

Ο δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, κ. Στέλιος Μαμαλάκης, δήλωσε σχετικά:



«Η ασφάλεια των παιδιών αλλά και των συμπολιτών μας αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα μας. Η ολιγωρία της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου δεν είναι απλά απαράδεκτη, αλλά και εγκληματική, καθώς υπάρχει καθημερινός κίνδυνος για την ασφάλεια και τη ζωή των παιδιών. Ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία. Η προηγούμενη διοίκηση όφειλε να έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να εξασφαλίσει την καταλληλότητα των παιδικών χαρών για την λειτουργία τους. Δεσμευόμαστε για την άμεση  διασφάλιση της ορθής λειτουργίας τους».

Οι παιδικές χαρές που σφραγίστηκαν είναι:

ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (ΔΙΑΓΟΡΑ)
ΑΜΑΛΙΑΣ (ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ – ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΕΩΣ)
ΚΑΡΟΥΤΑΔΩΝ – ΚΑΤΣΙΜΠΑ (ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ)
ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ (ΛΕΚΑΝΙΔΗ – ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ)
ΑΣΥΡΜΑΤΟΣ
ΟΛΥΜΠΟΥ – ΣΥΡΟΥ – ΠΟΝΤΟΥ- ΛΕΡΟΥ

Η απάντηση της πρώην δημάρχου, Μαρίας Ανδρούτσου:

🗣 Καλό το παραμύθι σας, αλλά δεν έχει λύκο!‼️

👉 Απαράδεκτη και εγκληματική είναι η υποκρισία με την οποία διαχειρίζεται ο κ. Μαμαλάκης μια τρέχουσα υπηρεσιακή διαδικασία, για την οποία αυτός και οι συνεργάτες του ήταν ενήμεροι πριν καν ορκιστούν‼️

📸 Με το επικοινωνιακό χθεσινό σόου επιχειρείται η διαστρέβλωση της μιας και μοναδικής αλήθειας:

‼️Αφενός οι 26 πλήρως ανακαινισμένες και πιστοποιημένες παιδικές χαρές, στις οποίες απολαμβάνουν το ασφαλές παιχνίδι τα παιδιά του Δήμου μας, αφετέρου οι 6 που είναι σε διαδικασία ανανέωσης/πιστοποίησης‼️

🎯 Τώρα βέβαια αποκαλύπτεται γιατί με δική του οδηγία ο Δήμαρχος «πάγωσε» τη διαδικασία που είχε ξεκινήσει με το 35522/24.11.2023 (!) τεκμηριωμένο αίτημα της Τεχνικής Υπηρεσίας για να αναλάβει εξωτερικός συνεργάτης τον Έλεγχο και την έκδοση πιστοποιητικών ελέγχου των παιδικών χαρών του Δήμου (ΚΑ 30.6117.04).

👎 Απλά και μόνο για να εξυπηρετηθεί το αφήγημα της «καμμένης γης» ‼️

H απάντηση του Δήμου στην ανακοίνωση της Ανδρούτσου:

Το ότι υπάρχουν στο δήμο μας παιδικές χαρές που δεν είχαν ποτέ ή είχαν κάποτε πιστοποίηση είναι μια τραγική πραγματικότητα και όχι ένα παραμύθι κα Ανδρούτσου

Με αφορμή την ανακοίνωση της πρώην Δημάρχου κας Ανδρούτσου και της παράταξής της, σχετικά με την απόφασή της νέας δημοτικής αρχής να προβεί στη σφράγιση 6 παιδικών χαρών που δεν διέθεταν πιστοποιητικό καταλληλόλητας και τις αναφορές της ότι πρόκειται για παραμύθι απαντάμε με 6 αλήθειες.   

Αλήθεια Πρώτη

Η πρώην δήμαρχος κ. Ανδρούτσου και η παράταξή της με την ανακοίνωση τους, και μάλιστα με έγγραφα που δημοσιοποιούν οι ίδιοι, παραδέχθηκαν ξεκάθαρα ότι υπάρχουν στο δήμο μας παιδικές χαρές που δεν είχαν ποτέ ή είχαν κάποτε πιστοποιητικό καταλληλότητας!

Αλήθεια Δεύτερη

Οι δύο (2) από τις έξι (6) παιδικές χαρές με ευθύνη της προηγούμενης δημοτικής αρχής λειτουργούσαν για όλη της διάρκεια της θητείας της χωρίς καμία ασφάλεια. Επίσης δύο (2) είχαν κάποτε πιστοποιητικό και για τις άλλες δύο (2) δεν υπάρχει κανένα στοιχείο.

Αλήθεια Τρίτη

Με ευθύνη της προηγούμενης διοίκησης, η οποία δεν συμμορφώθηκε με τις συστάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και του Υπουργείου Εσωτερικών,  ο δήμος Αγίου Δημητρίου έχει τεθεί σε εποπτεία.

Αλήθεια Τέταρτη

Ορισμένες από τις έξι (6) παιδικές χαρές δε διέθεταν τάπητα ασφαλείας, καθώς συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα της προηγούμενης δημοτικής αρχής επέλεξαν να μην συμπεριλάβουν στη συνολική χρηματοδότηση του έργου αυτό το υλικό προκειμένου να το εξασφαλίσουν από «ημέτερους».

Αλήθεια Πέμπτη  

Η σημερινή διοίκηση του δήμου δεν είχε καμία ενημέρωση από την προηγούμενη διοίκηση  μετά τις εκλογές του Οκτώβρη του 2023 σχετικά με μείζονα ζητήματα όπως η μη κατάρτιση προϋπολογισμού, η μη πιστοποίηση παιδικών χαρών, κτλπ. Η κα Ανδρούτσου δεν είχε καν τον πολιτικό πολιτισμό να παραδώσει τα αναγκαία έγγραφα στον νέο δήμαρχο την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του. Αντίθετα, του απέστειλε τα σχετικά έγγραφα με υπηρεσιακά στελέχη!

Αλήθεια έκτη

Η κα Ανδρούτσου δεν μας άφησε ούτε μαντίλι να κλάψουμε. Με ευθύνη της είμαστε χωρίς προϋπολογισμό, καλούμαστε να πληρώσουμε οικονομικές υποχρεώσεις της δικής της θητείας, ενώ ο δήμος δε διαθέτει ούτε είδη πρώτης ανάγκης. Οι πολίτες έχουν κρίση και βλέπουν την κατάσταση που μας παρέδωσε σε θέματα καθαριότητας, φωτισμού, συντήρησης κοινόχρηστων χώρων κτλπ. 

Απέναντι στα ψεύδη της προηγούμενης διοίκησης και τις ανακοινώσεις εντυπωσιασμού της, εμείς θα απαντάμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Με αλήθειες και με έργα. Παραλάβαμε μια χαοτική κατάσταση και αυτό δυστυχώς δεν είναι παραμύθι είναι μια σκληρή πραγματικότητα.  

Διαβάστε Επίσης

�χόλια στο ““Εμφύλιος” στον Άγιο Δημήτριο για τις παιδικές χαρές

  • 23/01/2024 at 10:51 μμ
    Permalink

    Επιτέλους και μακάρι να δούμε αλλαγές που χρειάζεται η περιοχή! Μπράβο στον Δήμαρχο!

    Απαντήστε
  • 24/01/2024 at 3:56 μμ
    Permalink

    Το γερανό που είναι απέναντι απο το 2ο νηπιαγωγείο Αγ Δημητριου, και κανει κυκλους πανω απο τα κεφάλια των παιδιων μας, άπο τον οποιο μαλιστα γερανο επεσαν μπαζα τις προαλλες, δεν τον βλεπει ο κος Μαμαλακης;

    Απαντήστε
  • 24/01/2024 at 5:38 μμ
    Permalink

    Επιτέλους κ κ Δήμαρχος έκανε κάτι. Οι παιδικές χαρές τις οποίες έχουμε παιδιά κ τις ξέρουμε είναι κα Ανδρούτσου εγκληματικές, επί Βασιλειας σας. Κ όχι μόνο.

    Απαντήστε
  • 24/01/2024 at 9:37 μμ
    Permalink

    για τούς δρόμους που είναι κόλαση από λακκούβες, την Αγίου Δημητρίου που από το γήπεδό μέχρι να φτάσουμε στην πλατεία Άρη Βελουχιώτη θέλουμε πάνω από μισή ώρα, τα μηχανάκια που τρέχουν σαν τρελά πάνω στα μεγάλα πεζοδρόμια της Ανδρούτσου τους οδηγούς αγανακτισμένους άλλους με κόκκινο και άλλους βρίζοντας ποιός θα τους ικανοποιήσει. Όλοι λένε τα παράπονα στη Δήμαρχο

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.