Το 2025 παραδίδει την ανανεωμένη πλαζ Βάρκιζας ο όμιλος Γιαννακόπουλου




(Χριστίνα Παπαγιάννη mononews.gr) Έως το καλοκαίρι του 2025 εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί το σύνολο των έργων που θα εκπονήσει η Black Wave Varkiza, συμφερόντων Δημήτρη Γιαννακόπουλου, και θα επανασυστήσει την παραλία της Βάρκιζας στο κοινό.

H σύμβαση του δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με την εταιρεία που αναδείχθηκε μισθώτρια της πλαζ υπεγράφη στις 29 Νοεμβρίου. Στην παρούσα φάση ο επενδυτής έχει ξεκινήσει να επικαιροποιεί τη μελέτη διαμόρφωσης ώστε να καταστεί οριστική, διαδικασία που εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί σε πέντε μήνες.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, έπειτα θα υποβληθεί στο δήμο προς έγκριση και θα ακολουθήσει η κατάθεσή της στη Διεύθυνση Μητροπολιτικού Σχεδιασμού του υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας και στο ΚΕΣΥΠΟΘΑ.

Η λήψη των εγκρίσεων εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί σε έναν χρόνο, ώστε να εκδοθούν οι οικοδομικές άδειες και οι κατασκευαστικές εργασίες να τρέξουν το χειμώνα 2024 – 2025, με σκοπό η πλαζ Βάρκιζας να ανοίξει ανανεωμένη τις πόρτες της το καλοκαίρι του 2025. Η επισκεψιμότητα της παραλίας υπολογίζεται σε 4.000 άτομα ημερησίως την καλοκαιρινή περίοδο.



Θυμίζουμε ότι ο διαγωνισμός της ΕΤΑΔ αφορούσε την υπομίσθωση της πλαζ Βάρκιζας για 25 χρόνια. Συγκεκριμένα, η εταιρεία θα μισθώνει τμήμα επιφανείας 225,5 τ.μ. στο παραλιακό τμήμα νότια της Αθηνών -Σουνίου και από τμήμα επιφανείας 24 στρεμμάτων στο βόρειο τμήμα μαζί με το δικαίωμα απλής χρήσης της ζώνης αιγιαλού (επιφανείας 16.391 τ.μ.) και παραλίας (10.390 τ.μ.). Στο επενδυτικό σχήμα συμμετέχουν κι άλλοι επιχειρηματίες, εκτός από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Ο διαγωνισμός κατακυρώθηκε στην εταιρεία, που προσέφερε τίμημα 1,31 εκατ. ευρώ ετησίως κι επιπλέον 6% επί του τζίρου της Ακτής Βάρκιζας. Σημειωτέον ότι την πλαζ της Βάρκιζας υπομίσθωνε τα προηγούμενα χρόνια ο όμιλος Grecotel, ο οποίος με τη σειρά του μίσθωνε την έκταση από την ΕΤΑΔ.

Σε συζητήσεις με brands για τα καταστήματα
Σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση των εργασιών και του επενδυτικού σχεδίου, υπάρχει κεντρική δέσμευση βάσει του προσχεδίου της μελέτης απόφασης, που εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο το επενδυτικό σχέδιο του μισθωτή δε θα πρέπει να αποκλίνει από τη μελέτη. Ήδη πριν υπογραφεί η σύμβαση παραχώρησης από την ΕΤΑΔ στο δήμο, γκρεμίστηκαν παράνομες εγκαταστάσεις (decks, παραπήγματα και αυθαίρετες κατασκευές).

Στο ακίνητο δε θα υπάρχουν καταστήματα νυχτερινής διασκέδασης, παρά μόνο εστίασης – τέσσερα εστιατόρια στο Yabanaki και ένα στην ανατολική πλευρά της πλαζ –, τρία αναψυκτήρια κοντά στη θάλασσα, υπαίθριο θέατρο 100 θέσεων, ανοιχτός κινηματογράφος 300 θέσεων, ποδηλατόδρομος, περιπατητικές διαδρομές, αθλητικές εγκαταστάσεις (γήπεδα τένις και μπάσκετ) και παρατηρητήρια για τα πουλιά του υδροβιότοπου.

Προς το παρόν ξεκινούν οι συζητήσεις με brands που θα εκμεταλλευτούν τους νέους χώρους της πλαζ. Ωστόσο, ενώ δεν είναι ήδη σε λειτουργία οι εγκαταστάσεις, καταβάλλεται κανονικά το μίσθωμα των 115.000 ευρώ μηνιαίως από τη Black Wave Varkiza στο δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Πηγή: mononews.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.