Άγιος Δημήτριος: Νυχτερινή επιχείρηση σε γατοαποικία




Πριν λίγο καιρό το φιλοζωικό σωματείο SCARS ενημερώθηκε για γατοαποικία με περίπου 20-30 αδέσποτες γάτες που ζούσαν σε οικόπεδο με ακατοίκητη και παλιά μονοκατοικία στον Άγιο Δημήτριο, η οποία όμως κατεδαφίστηκε για την κατασκευή πολυκατοικίας.

Οι γάτες έχασαν τον χώρο που είχαν μάθει για σπίτι και καταφύγιό τους και οι εθελοντές την προηγούμενη εβδομάδα οργάνωσαν νυχτερινή επιχείρηση TNR και κατάφεραν σε συνεννόηση και με την βοήθεια φιλόζωων κατοίκων, να πιάσουν σταδιακά 23 γάτες. Από αυτές, 22 στειρώθηκαν και μία νοσηλεύεται ακόμα λόγω κακής κατάστασης της υγείας της.

Οι εθελοντές ζητούν οικονομική ενίσχυση για τη στείρωση των αδέσποτων γατιών:

“Οι περισσότερες από αυτές έχουν ήδη επανενταχθεί με επιτυχία, ενώ κρατήσαμε δύο θηλυκές που φαίνεται να είναι κωφές και δεν μπορούν να επιστρέψουν στον δρόμο. Η στείρωση των αδέσποτων έχει την πιο σημαντική αξία στην αντιμετώπιση του υπερπληθυσμού τους. Αποτρέπει την ανεξέλεγκτη αναπαραγωγή, περιορίζοντας τον αριθμό των αδέσποτων ζώων και μειώνοντας τον αριθμό των εγκαταλειμμένων. Επιπλέον, βελτιώνει την υγεία και τη συμπεριφορά των ζώων, ενώ συμβάλλει στον έλεγχο των ασθενειών που μπορεί να μεταδοθούν μέσω της διαδικασίας αναπαραγωγής.
Για όσους επιθυμούν να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια, κάθε μικρή ή μεγάλη συνεισφορά είναι ευπρόσδεκτη.



Eurobank Swift: ERBKGRAA
IBAN: GR5302601420000900200479872
Δικαιούχος: ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ
PayPal:[email protected]
Αιτιολογία: ΣΤΕΙΡΩΣΕΙΣ
Κάθε δωρεά ενισχύει τις προσπάθειές μας και σας ευχαριστούμε ολόψυχα για την υποστήριξη και τη συμπαράστασή σας σε αυτήν την ομαδική προσπάθεια να προσφέρουμε ένα καλύτερο μέλλον στα ζώα της πόλης μας”

Διαβάστε Επίσης

�χόλια στο “Άγιος Δημήτριος: Νυχτερινή επιχείρηση σε γατοαποικία

  • 24/01/2024 at 1:39 μμ
    Permalink

    “. …για να επιστρέψουν ξανά οι γάτες στο δρόμο” για να γίνουν κίνδυνος θάνατος για τις μοτοσυκλέτες.

    Απαντήστε
  • 24/01/2024 at 1:49 μμ
    Permalink

    Δεν έχουμε δρόμους, ολο φτιάχνουν οι εργολάβοι και τίποτα δεν γίνεται,στενάκια, απαγορευτικά όπου συμφέρει τον καθένα, λακουβες παντού, η Αγιου Δημήτριου απο το γήπεδό μεχρι την πλατεία Άρη Βελουχιώτη με την διαμόρφωση που υποτίθεται έγινε έχει γίνει κόλαση καθυστέρησης, τα μηχανάκια πάνε παντού σε πεζοδρόμια πλατείες μην μπορώντας την καθυστέρηση της κυκλοφορίας, η κυρία Δήμαρχος κατάστρεψε όλους τους δρόμους με τους συνεργάτες της, τώρα ασχολούμαστε με τις γάτες τα πάρκα για τους σκύλους καί πολλά άλλα θέματα χωρίς κόστος για αυτούς, με μεγάλο κόστος για μάς που ζούμε 60 και 70 χρόνια εδώ από τότε που λεγόταν Μπραχαμι,

    Απαντήστε
    • 24/01/2024 at 7:13 μμ
      Permalink

      Εύχομαι υγεία σε όλους σας και είμαι σίγουρη πως έχετε πολλά προβλήματα που πρέπει να διεκπεραιωθουν μια γροθιά όλοι μαζί να βοηθήσουμε την πόλη μας να ανθίσει και να έχουμε έναν Δήμο που να μας ζηλεύουν όλοι ….μην ξεχάσετε την γειτονιά μας την Εθνομαρτυρων που υποφέρουμε χρόνια με της λακκούβες ..Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων..

      Απαντήστε
  • 24/01/2024 at 9:42 μμ
    Permalink

    Πρέπει να υπάρχουν οπωσδήποτε προγράμματα στείρωσης του Δήμου. Το πρόβλημα με τις γάτες είναι οξύ και το ζουν έντονα όσοι κατοικούν δίπλα σε “γατοαποικίες”.

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.