Γιώργος Παπανικολάου: “Τα παιδιά που έχουν κάποια αναπηρία μπορούν να κάνουν θαύματα” (VIDEO)




Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, δημοσίευσε ένα βίντεο με ένα κορίτσι, τη Μελίνα, που βρίσκεται στο στάδιο του αυτισμού και συμμετέχει στο πρόγραμμα του Δήμου, για παιδιά ΑΜΕΑ, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο.

Η ανάρτηση του Γιώργου Παπανικολάου:

“Χαρούμενη η μαμά της Μελίνας μου έστειλε το επισυναπτόμενο βίντεο που τράβηξε στο κολυμβητήριο της πόλης μας.

Είναι σήμερα παγκόσμια ημέρα για τα άτομα με αναπηρία και με έμφαση μου σχολιάζει στο μήνυμά της ότι όταν ο εκπαιδευτής είναι καλός – όπως η εξαιρετική κυρία στο βίντεο που υλοποιεί μαζί με τους άξιους συναδέλφους της το πρόγραμμα του Δήμου μας για παιδιά ΑΜΕΑ – τα παιδιά που έχουν κάποια αναπηρία μπορούν να κάνουν θαύματα.



Γιατί κάποιες κινήσεις στο κολύμπι που για πολλούς μπορεί να φαίνονται απλές, για αυτά τα παιδιά συνιστούν πρόοδο μεγάλη.

Η Μελίνα που βλέπετε στο βίντεο βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, είναι μάλιστα και στην εφηβική ηλικία και η μαμά της καταβάλει κάθε προσπάθεια για να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες αυτής της πολύ απαιτητικής ηλικίας για κάθε παιδί.

Σημειώνω ότι όπως συμβαίνει – δυστυχώς – σε πολλές αντίστοιχες περιπτώσεις, η μαμά την μεγαλώνει μόνη και μάλιστα δυσκολεύεται πολύ να εργαστεί ακριβώς γιατί πρέπει ανά πάσα στιγμή να είναι κοντά στην κόρη της.

Όλα αυτά συνεπάγονται ασφαλώς οικονομική δυσκολία αλλά και καθημερινές αγωνίες για να αντιμετωπίζει απρόοπτες καταστάσεις που είναι συχνές, να υπομένει – όχι σπάνια – απαράδεκτες συμπεριφορές από συμπολίτες μας και να κάνει ό,τι περισσότερο μπορεί για να διαχειρίζεται όλες εκείνες τις παθογένειες που δεν επιτρέπουν κάποιες φορές στην Μελίνα να έχει τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες ευκαιρίες όπως όλα τα παιδιά.

Η καθημερινότητα της δηλαδή είναι ακριβώς και το νόημα της σημερινής παγκόσμιας ημέρας για τα άτομα με αναπηρία.

Μιας μέρας δηλαδή που μας υπενθυμίζει τι πρέπει να κάνουμε καθημερινά ως στάση και ως πράξη ζωής για όλους τους συμπολίτες μας που έχουν κάποια αναπηρία.

Αυτό προσπαθούμε και στην πόλη μας με τις συνεχείς παρεμβάσεις μας για την προσβασιμότητα και τις ίσες ευκαιρίες σε όλες τις πτυχές της καθημερινής μας ζωής αλλά και με έργα μεγάλης εμβέλειας για τα οποία είμαστε πολύ περήφανοι – όπως είναι το πρότυπο ειδικό σχολείο που ήδη ξεκινάμε να κατασκευάζουμε και το κέντρο δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά με αναπηρία που ακολουθεί.

Και κάτι ακόμα:

Αναδεικνύεται από την ιστορία της Μελίνας μας ένα ακόμη μείζον θέμα.

Ότι δηλαδή όλοι οι συμπολίτες μας που έχουν κάποια αναπηρία θα πρέπει να έχουν κοντά τους – με οριζόντιο τρόπο- σωστούς εκπαιδευτές και προσωπικούς βοηθούς, τους κατάλληλους δηλαδή ανθρώπους που θα τους υποστηρίζουν όταν χρειάζεται στην πορεία τους.

Για μία ακόμη φορά επαναλαμβάνουμε με απόλυτο τρόπο ότι οι συμπολίτες μας που έχουν κάποια αναπηρία δεν θα είναι ποτέ στο περιθώριο.

Θα συνεχίσουμε να καταθέτουμε καθημερινά την ψυχή μας και τον εαυτό μας για να έχουν όλα τα παιδιά αλλά και οι μεγαλύτεροι συμπολίτες μας με αναπηρία τις ίσες ευκαιρίες που δικαιούνται.

Ασπασία μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την δυνατότητα που μου έδωσες να κάνω χρήση του βίντεο που μου έστειλες για να μιλήσω δημόσια για τη σημερινή μέρα.

Να ξέρεις ότι σε θεωρώ υποδειγματικό γονέα που αποτελεί πρότυπο για όλους μας.

Μελίνα μου εσένα και όλους τους φίλους σου που έχουν κάποια αναπηρία σας αγαπάμε πάρα πολύ.”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.