Το οργανωμένο έγκλημα πίσω από το αυτοκίνητο με το οπλισμό που βρέθηκε στο Παλαιό Φάληρο




Ως εξαιρετικά σοβαρή χαρακτηρίζεται από ανώτερους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. η υπόθεση με τον εντοπισμό Καλάσνικοφ μέσα σε αυτοκίνητο στην οδό Νηρηίδων 73, στο Παλαιό Φάληρο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του iEidiseis, για το λόγο αυτό την έρευνα ανέλαβε η Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής. Αν και είναι νωρίς για συμπεράσματα, οι πρώτες εκτιμήσεις των αρμόδιων αστυνομικών είναι ότι η υπόθεση σχετίζεται με τον κόσμο της νύχτας. Δηλαδή, ότι το όχημα είχε τοποθετηθεί στο σημείο, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για κάποια εγκληματική ενέργεια που σχετίζεται με ομάδες του οργανωμένου εγκλήματος.

Μέσα στο αυτοκίνητο στο Παλαιό Φάληρο βρέθηκε ένα Καλάσνικοφ, ένας γεμιστήρας, κράνος, και ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι κατά την επικρατέστερη εκτίμηση οι δράστες θα έκαναν κάποια εγκληματική ενέργεια και στη συνέχεια θα έβαζαν φωτιά στο αυτοκίνητο για να σβήσουν τα ίχνη τους. Το γεγονός ότι θα χρησιμοποιούσαν Καλάσνικοφ και ότι θα έκαιγαν στη συνέχεια το όχημα διαφυγής, δείχνει στους αστυνομικούς ότι έχουν να κάνουν με έμπειρους ποινικούς.

Πηγή φωτό: iefimerida.gr

Το αυτοκίνητο είχε κλαπεί από την περιοχή τoυ Ιλίου. Ο ιδιοκτήτης του είχε δηλώσει την κλοπή στο Αστυνομικό Τμήμα. Το όχημα εντοπίστηκε σταθμευμένο από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που παρατήρησαν ότι οι πινακίδες κυκλοφορίας του ήταν πλαστές.



Την έρευνα ανέλαβε η Δίωξη Εκβιαστών που θα εξετάσει ποιος θα μπορούσε να είναι ο στόχος των ατόμων που τοποθέτησαν το Καλάσνικοφ στο συγκεκριμένο σημείο. Μεγάλη βαρύτητα δίνεται στην εξέταση των πειστηρίων στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το Καλάσνικοφ έχει χρησιμοποιηθεί κατά το παρελθόν σε κάποια εγκληματική ενέργεια.

Επίσης, θα ερευνηθεί εξονυχιστικά το αυτοκίνητο για την ταυτοποίηση γενετικού υλικού και δακτυλικών αποτυπωμάτων, με άτομα που έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές.

Πηγή: ieidiseis.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.